Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

Η απαρχή της έλευσης του ΔΝΤ στην Ελλάδα


"Η απαρχή της έλευσης του ΔΝΤ στην Ελλάδα,
εντοπίζεται στο μοιραίο βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008" 


Συνέντευξη του Ιωάννη Μιχαλέτου

Κύριε Μιχαλέτο,
καταρχήν σας ευχαριστώ θερμά για τη τιμή που μου κάνατε και δεχτήκατε να απαντήσετε στα ερωτήματα των αναγνωστών της ηλεκτρονικής σελίδας που διαθέτω.
 
Σας ευχαριστώ θερμά για την παρούσα συνέντευξη κύριε Συμπερά και επιπλέον θα ήθελα να επικροτήσω τη λειτουργία της ιστοσελίδας σας που παρέχει αξιόπιστη και συνεχή ενημέρωση για όλα τα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα και το κόσμο με έμφαση τις διεθνείς σχέσεις και τις γεωπολιτικές εξελίξεις.


Ερώτηση.1.: Δεκέμβριος 2008. Οι καταστροφές που προκλήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας ανυπολόγιστες. Ο γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος Thierry Meyssan σε συνέντευξη του δήλωσε πως σύμφωνα με δικές του πληροφορίες, ομάδες Κοσοβάρων στάλθηκαν στην Ελλάδα για να προκαλέσουν ταραχές και βανδαλισμούς υπό τη παρότρυνση των Αμερικανών. Ποια η δική σας άποψη; Συνομωσιολογία ή κάτι περισσότερο;

Οι ταραχές του Δεκεμβρίου του 2008 ήταν η κορύφωση (Εάν και φαινομενικά μια  νεολαιίστικη εξέγερση με στοιχεία κινήματος) της συντεταγμένης προσπάθειας αποσταθεροποίησης του Ελληνικού κράτους με τη χρήση αστικών εξτρεμιστικών ομάδων που είχε εκκινηθεί με ορμή από τις αρχές του 2006.

Παράλληλα ήταν το πρελούδιο εισαγωγής στον χαμηλής έντασης αστικό “ανταρτοπόλεμο”, των εν Ελλάδι διαμενόντων λαθρομεταναστών, Ισλαμικής κατά βάση προέλευσης. Πλέον των μισών συλληφθέντων για τα επεισόδια ήταν Αλβανοί, Πακιστανοί, Αφγανοί και Μεσανατολίτες όπως βεβαίως και εισαγόμενοι “αντιεξουσιαστές” από Ιταλία-Γερμανία συν ορισμένους Βούλγαρους και Ρουμάνους. Μερικούς μήνες μετά είχαμε τα επεισόδια για το Κοράνι όπου Μουσουλμάνοι ξεσηκώθηκαν στην Αθήνα με την παρότρυνση των ίδιων εσωτερικών εξτρεμιστικών κύκλων που παρότρυναν  13χρονους το Δεκέμβριο του 2008 να κάψουν την Αθήνα.Όλα τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής δείχνουν ότι υπήρχε καλά οργανωμένο σχέδιο με τη βοήθεια βάσης δεδομένων αριθμών κινητής τηλεφωνίας των δεκάδων χιλιάδων νεαρών μαθητών, με τις τεράστιες ποσότητες πετρών και μολότοφ που διοχετευθήκαν σε χρόνο ρεκόρ στα χέρια μερικών εκατοντάδων δραστών και βεβαίως με την στάση πολλών δικτύων διεθνών ΜΜΕ που έδειξαν να συμμερίζονται τους ταραχοποιούς και να ξεπερνούν κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας, καταγράφοντας μόνο τις απόψεις που ουσιαστικά πριμοδοτούσαν τη χρήση βίας.*

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο κύριος όγκος των δραστών απασχολήθηκε με τη καταστροφή της ιδιωτικής περιουσίας και όχι των δημοσίων κτιρίων κάτι εντελώς εκτός της λογικής των εν Ελλάδι “παραδοσιακών” αντιεξουσιαστών, αλλά απολύτως μέσα στη λογική ενός ασσύμετρου εχθρού που ουσιαστικά λεηλατούσε την Πρωτεύουσα για μια εβδομάδα.

Μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και της Αλβανίας, κατά τα φαινόμενα εκμεταλλευτήκαν την κατάσταση, πέρα από τις πάσης φύσεως μαφίες που μετέφεραν τα λεηλατηθέντα προϊόντα στη μαύρη αγορά του Ελβασάν και των άλλων πόλεων της Αλβανίας.

Σε ότι αφορά τον Thierry Meyssan, συνήθως διαθέτει καλές πηγές πληροφόρησης, αλλά θα σημείωνα ότι το κύριο βάρος της εκστρατείας αυτής αποσταθεροποίησης άρχεται από το εσωτερικό της χώρας και από παρακρατικά κυκλώματα που συνήθως είναι “βασιλικότερα του βασιλέως”.

Ο νοών νοείτω.

Δυστυχώς καμία εισαγγελική έρευνα δεν έλαβε χώρα για τα επεισόδια και καμία εξεταστική επιτροπή στη Βουλή, ούτε καν οποιουδήποτε είδους επίσημη έρευνα από τις αρχές, ενώ οι όποιες δημοσιογραφικές ή ακαδημαϊκού τύπου έρευνας έλαβαν χώρα μετέπειτα, αγγίζουν απλώς την επιφάνεια των γεγονότων, είτε δρουν αποπροσανατολιστικά.

Ο Δεκέμβριος του 2008 ήταν μια ηχηρότατη “καμπάνα” για την Ελληνική κοινωνία σε σχέση με τη συσσώρευση και των συνδυασμό θεμάτων όπως: Μαζική λαθρομετανάστευση, υπερμεγένθυνση του οργανωμένου εγκλήματος στην Αθήνα, μαζική ανεργία-αεργία στις νεανικές ηλικίες, αποξένωση των ληπτών αποφάσεων από τα τεκταινόμενα στη κοινωνική βάση, παρωχημένες τακτικές και νοοτροπία των σωμάτων ασφαλείας, έλλειψη κουλτούρας εσωτερικής ασφάλειας του 21ου αιώνα από την πλειονότητα των αξιωματούχων και όπως προείπα από την πάγια στάση μέρους του κρατικού μηχανισμού να φανούν “”βασιλικότερα του βασιλέως”.

Και τι επέτυχαν οι τελευταίοι; Πυροβόλησαν τα πόδια τους και πλέον έχουν γάγγραινα. Οι μοίρα των αφελών, των ιδιωτών και των προδοτών είναι πάντοτε η ίδια και είναι διόλου ευχάριστη.

Η απαρχή της έλευσης του ΔΝΤ στην Ελλάδα, εντοπίζεται το μοιραίο βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008.


Ερώτηση.2.: Το Μάιο του 2008 εντοπίστηκε από τις Ελληνικές αρχές μεγάλο ραδιενεργό φορτίο προερχόμενο από τα Σκόπια. Οι Σκοπιανές αρχές “εξαφάνισαν” το θέμα, ενώ και στη χώρα μας αποσιωπήθηκε από τα ΜΜΕ. Κατά τη γνώμη σας, πρέπει να αναζητήσουμε την αιτία στις όχι καλές σχέσεις των δύο χωρών, άρα και στη πιθανή εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών; ή υπάρχουν βαθύτερες αιτίες ώστε να αποδοθεί το όλο συμβάν στους ευρύτερους Βαλκανικούς εξτρεμιστικούς κύκλους;

Αυτό το περιστατικό είχε δει το φως της δημοσιότητας, εάν και μετέπειτα καλύφθηκε. Ουσιαστικά δεν υπάρχουν στοιχεία για το τι ακριβώς έγινε και οι πληροφορίες που διέρρευσαν τότε κυρίως από τα ΜΜΕ των Σκοπίων, είναι ότι συνδέεται με φορτία τέτοιων υλικών που προέρχονται από τη Μέση Ανατολή. Δεν είναι δυνατή όμως η ενδελεχής έρευνα σε αυτό το θέμα, καθότι καλύφθηκε και μάλλον συνδέεται με σοβαρή υπόθεση τράφικινγκ επικινδύνων προϊόντων με πιθανή συμμετοχή τρομοκρατικών δικτύων. Με κάθε επιφύλαξη όλα αυτά και με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν.


Ερώτηση.3.: Λαθρομετανάστευση. Εισαγόμενοι σκλάβοι, πολτοποίηση εθνοτήτων ή και τα δύο; Ποιος ο ρόλος της ΜΙΤ όσον αφορά τη χώρα μας αλλά και τη Βαλκανική. Μήπως το Ισλαμικό τόξο μας “σημαδεύει”;

Είναι σίγουρα και τα δύο και πάνω από όλα, η ίδια η εξέλιξη της παγκοσμιοποίησης με το άνοιγμα των συνόρων για προϊόντα και ανθρώπους, φέρνει συνεπακόλουθα και κύματα λαθρομεταναστών.

Από εκεί και πέρα, γεωπολιτικά σχέδια μπαίνουν σε εφαρμογή και επιχειρείτε η πολτοποίηση του Ελληνικού έθνους, κάτι που θα ευνοούσε τα μάλλα τη Τουρκία, η οποία σαφέστατα υποβοηθά τη μαζική μετανάστευση Μουσουλμάνων στην Ελλάδα.

Υπάρχουν και ορισμένες άλλες πτυχές του θέματος. Η Ελλάδα εντάχθηκε στο Ευρώ το 2001 με αποτέλεσμα για πρώτη φορά στην ιστορία της να αποκτήσει ως εθνικό νόμισμα, ένα ουσιαστικά σκληρό και παγκόσμιας εμβέλειας νόμισμα. Αυτό αποτέλεσε μαγνήτη για τους Ασιάτες για παράδειγμα, γιατί οι εργαζόμενοι εδώ, μπορούσαν να στέλνουν στις πατρίδες τους σκληρό νόμισμα κάτι που δεν ίσχυε με τη δραχμή. Αυτό σε συνδυασμό με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 που δημιούργησε ανάγκες για μαζικό και φθηνό ανειδίκευτο εργατικό δυναμικό και με τη διαφήμιση που έλαβε η Ελλάδα -δυστυχώς ως πάμπλουτο κράτος στα μάτια των δίχως μοίρα Ασιατών-….όλα αυτά αποτέλεσαν μαγνήτη για εκατομμύρια πολίτες της Μέσης Ανατολής.

Παράλληλα οι πόλεμοι του Ιράκ και του Αφγανιστάν, η άνοδος στην εξουσία της Τουρκίας των Ισλαμιστών και η πάγια χαλαρότητα της εγχώριας Ελληνικής πολιτικής σκηνής, δημιούργησαν ένα ακόμη πιο εκρηκτικό μείγμα.

Το ισλαμικό τόξο είναι ήδη γεγονός. Μας σημαδεύει και εκ του εγγύς εξωτερικού -Νότια Βαλκάνια- και εκ των έσω. Είναι καιρός πλέον τα θέματα εθνικής ασφάλειας όπως είναι όλα τα παραπάνω που συζητούμε να γίνονται αντικείμενο μελέτης, έρευνας και κυρίως τεκμηρίωσης και εισηγήσεως προς τις αρμόδιες αρχές από άτομα και οργανισμούς που αφενός έχουν τα κατάλληλα εχέγγυα  και αφετέρου δεν εξυπηρετούν προσωπικές ατζέντες ή πάσης φύσεως μικροπολιτικές, κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες.

Η κατάσταση δεν είναι διόλου καλή. Αντιθέτως και θα τονίσω ξανά με έμφαση ότι χρειάζεται επιτέλους στο κρατικό μηχανισμό και στη διοίκηση να γίνει αντιληπτό ότι δεν υπάρχει καιρός για πειραματισμούς και εφησυχασμούς. Ο ιστορικός χρόνος μειώνεται ταχύτατα και εξελίξεις που παλιότερα χρειάζονταν δεκαετίες για να ωριμάσουν τώρα εκτυλλίσονται σε διάστημα μερικών ετών ή και μηνών.

Με απλά λόγια…χρειάζεται να ξυπνήσουμε από την ονείρωξη της πολυπολιτισμικότητας και λοιπών κενολογιών και νεολογισμών και να δούμε την αλήθεια κατάματα…είμαστε σε κατάσταση πολιορκίας και εμπλεκόμαστε σε μια δομή δικτύων παγκόσμιας εξουσίας που ενδέχεται λίαν συντόμως να μας ρίξουν στην απόλυτη ένδεια και στην απώλεια ακόμα και εθνικού εδάφους.


Ερώτηση.4.: Υπάρχει περίπτωση μια τρομοκρατική ενέργεια να καταδικάσει την όποια οικονομική προσπάθεια καταβάλλουμε σαν χώρα, ώστε συγκριτικά με το μέγεθος αυτής να φτάσουμε ακόμη και στη χρεοκοπία; Υπάρχει τρόπος να προβλεφθεί πόσο μάλλον να αποφευχθεί κάτι τέτοιο με τα υπάρχοντα μέσα;

Πάντοτε υπάρχει αυτή η πιθανότητα, όχι μόνο για την Ελλάδα, ασφαλώς αλλά για πολλές χώρες στο κόσμο. Για να προβλεφθεί η οποιαδήποτε τρομοκρατική ενέργεια όπως είναι λογικό χρειάζονται οι κατάλληλοι μηχανισμοί αποτροπής οι οποίοι εν ολίγης είναι η συλλογή πληροφοριών από τους κύκλους εκείνους που απεργάζονται τέτοιου είδους ενέργειες.

Τα τελευταία έτη έχει υπάρξει σημαντική τεχνολογική αναβάθμιση της Αστυνομίας λόγου χάρη, για την πρόληψη τέτοιων ενεργειών όπως και έχει αποκτηθεί εμπειρία σε αρκετά στελέχη της μέσω συνεργασιών και μετεκπαιδεύσεως στο εξωτερικό. Από εκεί και πέρα, όσο καλυτέρα ο αρχές ασφαλείας είναι σε θέση να συλλέγουν πληροφορίες για τα τεκταινόμενα στο χώρο της εξτρεμιστικής δράσης και της τρομοκρατίας, τόσο το καλύτερο για τη χώρα.* Αυτά που αναφέρει η συγκεκριμένη παράγραφος υπάρχουν τηλεγράφημα γνωστής πρεσβείας


Διαβάστε το υπόλοιπο της συνέντευξης που δώθηκε στο Geopolitics & Daily News


* O Ιωάννης Μιχαλέτος είναι αναλυτής για θέματα ασφάλειας με εξειδίκευση στην έρευνα των εξελισσόμενων ασσύμετρων απειλών στην Ν.Α Ευρώπη (Δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος, δίκτυα πολιτικής & επιχειρηματικής επιρροής, πολιτική και Ισλαμική τρομοκρατία-εξτρεμισμός) και τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα της περιοχής ( Ενεργειακά έργα υποδομής, επενδύσεις, ασφάλεια υποδομών, περιφερειακές ενεργειακές πολιτικές). Είναι αντιπρόσωπος Ν.Α Ευρώπης του Γερμανικού Ιδρύματος World Security Network Foundation  και συνεργάτης του Ελληνικού Ινστιτούτου Αναλύσεων Ασφάλειας και ΆμυναςΣχόλιο ιστολογίου : Σε προηγούμενο άρθρο μου, είχα επισημάνει κάποιες από τις παραμέτρους που γνωστοποίησε ο κος Μιχαλέτος. Όποιος ενδιαφέρεται ας διαβάσει τις δηλώσεις των κων  Άχμαντ Ελντίν και Ναΐμ Ελγαντούρ στο άρθρο Αντιρατσιστές ή "χρήσιμοι ηλίθιοι" ;
Σχετικά άρθρα :

Ο Ηλίας του '8 και η ... πουτάνα τύχη

Ασύμμετρες απειλές, εμπρησμοί και ... ΔΝΤ

Αντιρατσιστές ή "χρήσιμοι ηλίθιοι" ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου