Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Στημένη υπόθεση ο ρατσισμός των Ελλήνων ;


Εν αναμονή της κατάθεσης του περιβόητου  «αντιρατσιστικού νόμου» *(1)  κι ενώ έχουν προηγηθεί καταργήσεις συνταγματικών ελευθεριών *(2)  με αφορμή – πρόφαση - την πάταξη της μάστιγας που ακούει στο όνομα φοροδιαφυγή, έντονες είναι οι αντιπαραθέσεις μεταξύ αυτών που είναι υπέρ του νόμου (πριν καλά – καλά πληροφορηθούν επίσημα τι περιλαμβάνει) και όσων είναι επιφυλακτικοί ή και αρνητικοί ακόμα. Βέβαια ,το «εκρηκτικό» αυτό κλίμα, δεν  δημιουργήθηκε μόνο του αλλά, ξεκίνησε, τροφοδοτήθηκε και συντηρείται από συγκεκριμένους κύκλους με τη συνδρομή των ΜΜΕ, σύμφωνα με το οποίο οι έλληνες πολίτες παρουσιάζονται γενικώς και στο σύνολό τους ως ρατσιστές.

Ανοίγοντας εδώ μια παρένθεση, να υπενθυμίσω ότι την ίδια ακριβώς μέθοδο της συλλογικής ευθύνης, είχε χρησιμοποιήσει και ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, όταν σε διεθνή μέσα χαρακτήριζε έναν ολόκληρο λαό διεφθαρμένο, προετοιμάζοντας το έδαφος για την έλευση του ΔΝΤ, της τρόϊκας και των μνημονίων. Στο ίδιο πλαίσιο σκοπιμοτήτων επίσης ο ελληνικός λαός είχε κατά καιρούς χαρακτηριστεί τεμπέλης, πλούσιος κ.ά
Τυχαία η χρήση της ίδιας μεθόδου ή, ετοιμάζουν κάτι και ντρέπονται να μας το πουν ;
Για να απαντηθεί το ερώτημα εάν όλα αυτά γίνονται τυχαία, χρήσιμο κι απαραίτητο θεωρώ πως είναι να εξετάσουμε ως παράδειγμα ένα πρόσφατο δημοσίευμα σε ηλεκτρονική εφημερίδα – που αναδημοσίευσαν αρκετοί - και τα στοιχεία που παραθέτει :

Τίτλος του δημοσιεύματος : «Θερίζει» Ελλάδα και Ευρώπη η ωμή βία του ακροδεξιού εξτρεμισμού.

Τμήμα του άρθρου και στοιχεία που παραθέτει : «Απόρρητα εισηγητικά έγγραφα του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και η απολογιστική έκθεση της Europol αναδεικνύουν την αύξηση του ακροδεξιού εξτρεμισμού στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ελλάδα. Εμπιστευτική αναφορά της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας διαπιστώνει «αυξανόμενη δραστηριότητα του Ακροδεξιού χώρου» εξαιτίας, μεταξύ άλλων, της ανησυχίας για την αλλοίωση των εθνοτικών χαρακτηριστικών της χώρας.
Συνολικά, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» 84 περιστατικά με «πιθανολογούμενο ρατσιστικό κίνητρο» κατέγραψε το 2012 το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Σε 22 από αυτά ερευνάται εμπλοκή αστυνομικών.»*(3)

Τα «84 περιστατικά με πιθανολογούμενα ρατσιστικά κίνητρα» του κειμένου έγιναν Θερίζει Ελλάδα … η  ωμή βία του ακροδεξιού εξτρεμισμού, στον τίτλο που ως γνωστόν δημιουργεί εντυπώσεις, προϊδεάζει και εν τέλει είναι αυτός που αποτυπώνεται στη μνήμη του αναγνώστη ως συμπέρασμα του άρθρου.

Καθώς στο άρθρο αναφέρονται περιστατικά που έγιναν το 2012 ας επιχειρήσουμε έναν συσχετισμό των στοιχείων – αριθμών – που παρουσιάζονται, με  τα στοιχεία που έχει δημοσιευμένα η ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με το άρθρο, είχαμε 84 περιστατικά – κι αυτά με πιθανολογούμενα  ρατσιστικά κίνητρα – σε ένα σύνολο 155.285  αξιόποινων πράξεων – σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.*(4)

Ναι καλά διαβάσατε, 155.285 ήσαν οι αξιόποινες πράξεις όλων των κατηγοριών το 2012 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. Δηλαδή τα πιθανολογούμενα  ως ρατσιστικά περιστατικά ήσαν το 0,054 % του συνόλου. Αυτό το τρομερό λοιπόν ποσοστό είναι που στον τίτλο του δημοσιεύματος μεγάλωσε και θέριεψε για να γράψουν ότι Θερίζειεντός εισαγωγικών ως φτηνό άλλοθι. Επίσης σημαντικό θέμα, είναι η επιλογή της λέξης Θερίζει,  καθώς συνήθως η λέξη αυτή συνδέεται με λοιμούς, πανδημίες και γενικώς με περιπτώσεις θανατηφόρων ασθενειών που πλήττουν μεγάλα τμήματα πληθυσμού και γι’ αυτό τον λόγο έχει δαιμονοποιηθεί στη συνείδηση του κόσμου.

Να σημειώσω ότι η, φερόμενη ως πηγή, Καθημερινή της Κυριακής είχε δύο σύντομα και ξεχωριστά άρθρα με τίτλους  «Αποκαλυπτικές εκθέσεις για την Ακροδεξιά» και «Προειδοποιητικό «καμπανάκι» και από την ΕΛ.ΑΣ.» *(5) Είναι προφανές ότι ο τίτλος του επίμαχου άρθρου ουδεμία σχέση έχει με τους αρχικούς τίτλους των δύο άρθρων της Καθημερινής που ενοποιήθηκαν σε ένα.

Η απόπειρα του τίτλου να μεγαλοποιήσει το γεγονός, περιστατικών με πιθανολογούμενα  ρατσιστικά κίνητρα, συνεχίζεται στο σώμα του άρθρου με την αναφορά του αριθμού των περιστατικών, ενώ έντεχνα αποσιωπάται ο συνολικός αριθμός αξιόποινων πράξεων, ώστε να μην υπάρχει μέτρο σύγκρισης και ο αριθμός να γιγαντωθεί έντεχνα, αμέσως μετά, με  αναφορά σε  «Δεκάδες … επιθέσεις…» Αξιοσημείωτο επίσης ότι, στο ίδιο άρθρο, δεν γίνεται καμία αναφορά για την ενδεχόμενη αύξηση ή μείωση του συνολικού αριθμού αξιόποινων πράξεων, ούτε για την ποσοστιαία συμμετοχή των αλλοδαπών σε αυτές.

Βέβαια υπάρχει ένα γεγονός στο οποίο ελάχιστα έχουν αναφερθεί οι υποστηρικτές του ή τα ΜΜΕ. Πίσω από το αναμενόμενο «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» βρίσκεται το ίδιο βαθύ ΠΑΣΟΚ, με τους κηπουρούς και όσους άλλους οδήγησαν τη χώρα στην κατοχή των μνημονίων και των δεινών που βιώνουμε. Το ίδιο κι αμετανόητο ΠΑΣΟΚ που ψήφιζε αντισυνταγματικούς νόμους για την ιθαγένεια, ενώ παράλληλα χάριζε δάνεια σε ημετέρους και προσδοκούσε στις ψήφους των μεταναστών που παράνομα εισήλθαν στην χώρα, προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία και να διασφαλίσει την ατιμωρησία όλων των υπευθύνων για μια ατέλειωτη σειρά σκανδάλων. Το ίδιο ΠΑΣΟΚ που αναδείχθηκε πρωταθλητής στην διαπλοκή κι έριξε τη χώρα στα δίχτυα των τοκογλύφων. Από κοντά και το αριστερό του δεκανίκι, η ΔΗΜΑΡ  που έδειξε το «αντιρατσιστικό» πρόσωπό της στον ελληνικό λαό στηρίζοντας μέχρι στιγμής όλους του νόμους υποτέλειας και βαρβαρότητας. Η ΔΗΜΑΡ που ενώ βαφτίζει «έξαρση ρατσιστικής βίας» το 0,054 %  του συνόλου των αξιόποινων πράξεων*(6), αδιαφορεί για την φτωχοποίηση μερίδας που ξεπερνά το 30% του ελληνικού λαού που εκτός των άλλων σηκώνει και το οικονομικό βάρος απ’ το κόστος κοινωνικών υπηρεσιών ενός τεράστιου αριθμού λαθρομεταναστών για τα δεδομένα της ΕΕ.

Επειδή το θέμα είναι μεγάλο, σε άλλο άρθρο θα καταγράψω κάποιες μορφές του ρατσισμού στην Ελλάδα για τις οποίες σπάνια έως καθόλου αναφέρονται και παράλληλα θα καταθέσω τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και προτάσεις. Προς το παρόν και για αποφυγή παρερμηνειών, να καταθέσω ότι είμαι ενάντια σε κάθε απόπειρα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Το να «εξαφανίζεις» ή να μεγαλοποιείς την όποια κατάσταση, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, κρύβει πίσω, είτε ηλιθιότητα, είτε σκοπιμότητα.

Αντί επιλόγου ή άλλης σύνοψης και εν όψει της συνέχειας του άρθρου, θα παραπέμψω στο άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου «Περί ξενοφοβίας και ρατσισμού» *(7) και θα θέσω κι ένα ερώτημα. Γιατί, αντί να έχουμε αναφορές σε παγκόσμιες μελέτες για τα αποδεκτά ποσοστά αλλοδαπών σε μια χώρα, ώστε να υπάρχει δυνατότητα αφομοίωσης και ενσωμάτωσης, μας μιλούν για νόμο που θα απαγορεύει την ξενοφοβία ; Μήπως σχεδιάζουν να νομιμοποιήσουν, ή να παγιώσουν την εδώ παραμονή τους με κάποιο ειδικό καθεστώς, τον τεράστιο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα αριθμό παράνομων μεταναστών ;  Μήπως η φημολογία για σχέδιο δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) όπου οι βορειοευρωπαίοι βιομήχανοι θα εκμεταλλευτούν έναντι συμβολικών αμοιβών, τις χιλιάδες αυτές εργατικών χεριών, οδεύουν προς επαλήθευσή τους ; 



Ανανέωση 26/06/2013 : Βρισκόμαστε σε πάρα πολύ κρίσιμη καμπή και κάποιοι προσπαθούν εκ νέου να διασπάσουν την ελληνική κοινωνία σε “φασίστες” και “δημοκράτες” Με άλλοθι και πρόσχημα την ΧΑ ακούμε τα τελευταία χρόνια να γίνεται αναφορά για αύξηση του ρατσιστικού φαινομένου, για τον ρατσισμό των ελλήνων και άλλα σχετικά. Εϊδατε κάποια τέτοια αναφορά να συνοδεύεται από στοιχεία ; Είδατε κάποια επίσημη αναφορά σε στοιχεία που να φωτίζουν και να στηρίζουν αυτές τις καταγγελίες ; Και δεν αναφέρομαι σε στοιχεία τύπου Γιατροί Χωρίς (τ)Σύνορα, γιατί τα έκαψαν οι βόμβες στην Γιουγκοσλαβία, εκεί που έπεσαν οι μάσκες πολλών ΜΚΟ και ξεκαθάρισε ποιός είναι ο ρόλος τους στην χειραγώγηση των λαών. Αναφέρομαι σε επίσημα στοιχεία, από υπηρεσίες που να διαθέτουν προανακριτική υπηρεσία ώστε να διαπιστώνεται το αληθές ή μη της όποιας καταγγελίας. (για τον "ύποπτο" ρόλο των ΜΚΟ αναφέρομαι αναλυτικότερα παρακάτω)

Σε κάποιες αναζητήσεις που είχα κάνει για το θέμα δεν κατάφερα να βρω αλλού στοιχεία με αριθμούς. Αργότερα σε τηλεοπτικό πάνελ άκουσα την κα Γκερέκου (βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που υποστήριξε το νόμο που απορρίφθηκε λόγω ιδιωνύμου) να λέει για “περίπου 200″ περιστατικά το 2012. Δεν ήταν καν σίγουρη. ΠΕΡΙΠΟΥ. Και χωρίς να αναφέρει τον συνολικό αριθμό αξιόποινων πράξεων για το 2012, ώστε να υπάρχει μέτρο σύγκρισης για να κατανοήσουμε τι έχουμε απέναντί μας. Γιατί πώς μετά θα μίλαγε για ρατσιστικό φαινόμενο όταν μίλαγε για “περίπου 200″ σε ένα σύνολο 155.285 αξιόποινων πράξεων με στοιχεία από την ΕΛΑΣ, σύμφωνα με την οποία το 2012 είχαμε 84 περιστατικά με «πιθανολογούμενο ρατσιστικό κίνητρο».

Να επισημάνω επίσης την αποσιώπηση από πλευράς όσων δηλώνουν "ανθρωπιστές" και αντιρατιστές, της αποριπτικής απόφασης για τον "αντιρατσιστικό νόμο Ρουπακιώτη" από την αρμόδια επιστημονική επιτροπή της Βουλής, καθώς έκρινε ότι εμπεριείχε στοιχεία ΙΔΩΝΥΜΟΥ, δηλαδή είχε κοινά με τον νόμο σύμφωνα με τον οποίο επί χούντας είχαν διωχθεί όσοι θεωρούντο αντιφρονούντες.


Ανανέωση 26/2/2014 : Πρόσφατα βρήκα την έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη με τίτλο "Το φαινόμενο της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα και η αντιμετώπισή του". 
Στην έκθεση επιβεβαιώνονται τα στοιχεία της ΕΛΑΣ που ανέφερα ανωτέρω (σελ. 16 - 84 περιστατικά το 2012) και προσθέτουν στοιχεία που είχαν συλλέξει από ΜΜΕ, ΜΚΟ και τον Συνήγορο του Πολίτη.
Καλά διαβάσατε στοιχεία από τα ΜΜΕ - τα ίδια ΜΜΕ που κάθε βδομάδα καταδίκαζαν και μια κοινωνική ομάδα για διαφθορά, φοροδιαφυγή και άλλα. Τα ίδια ΜΜΕ που έλεγαν στον ελληνικό λαό ότι "το μνημόνιο είναι ευλογία"  - αλλά και από ΜΚΟ, για τις οποίες πρόσφατα αποκαλύφθηκε ο ελεγχόμενος και ύποπτος ρόλος τους και φυσικά ούτε τα ΜΜΕ, ούτε οι ΜΚΟ διαθέτουν προανακριτική υπηρεσία ώστε να διαπιστώνουν το αληθές ή μη των όποιων καταγγελιών. Ύποπτες και ελεγχόμενες χρηματοδοτήσεις διαθέτουν.

Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο του Μιχάλη Ιγνατίου για το θέμα :
Η υπόθεση των ΜΚΟ ποτέ δεν ήταν καθαρή ιστορία 
ή για όποιον θέλει να δει Όλα τα σχετικά άρθρα για τις ΜΚΟ

Επειδή αναφέρθηκα προηγουμένως στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και ίσως κάποιοι δεν γνωρίζουν τον ύποπτο ρόλο τους στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, θα θυμίσω ένα πιο πρόσφατο παράδειγμα ακόμα πιο αποκαλυπτικό για τον "ρόλο" τους. Στον πόλεμο που ακόμα είναι σε εξέλιξη στην "γειτονική μας" Συρία, η επίθεση που είχε γίνει με χημικά όπλα αρχικά αποδόθηκε στην κυβέρνηση Άσσαντ χρησιμοποιώντας σαν αποδεικτικό στοιχείο έκθεση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Με βάση εκείνο το "στοιχείο" οι "σύμμαχοι" (ΗΠΑ - ΕΕ κά) είχαν απειλήσει με επέμβαση στην Συρία, ανάλογη με της Γιουγκοσλαβίας, κάτι που αποφεύχθηκε με διπλωματικά μέσα και τις έντονες πιέσεις και προσπάθειες της Ρωσίας. Εκ των υστέρω αποδείχθηκε ότι η επίθεση με χημικά ήταν έργο των μισθοφόρων εξτρεμιστών ισλαμιστών που πολεμούσαν κατά του Άσσαντ. Το βρώμικο παρασκήνιο του πολέμου στην Συρία αποκαλύπτεται σιγά - σιγά σε διάφορα άρθρα που δημοσιεύονται στον ξένο τύπο. Σε κάποια από αυτά φωτίζεται και ο σκοτεινός ρόλος της Τουρκίας. ( σχετικό  άρθρο ΕΔΩ  αλλά και ΕΔΩ   )

Για να καταλάβει ο ανυποψίαστος αναγνώστης - πολίτης που ακούει και πιστεύει βαρύγδουπους τίτλους, την "μεθοδολογία" και την αξιοπιστία όσων αναφέρονται στην έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, αρκεί να αναφέρω ότι συγκρίνουν αριθμούς υποδίκων ελλήνων με υποδίκους αλλοδαπούς ΧΩΡΙΣ αναλογικότητα στα πληθυσμιακά στοιχεία κάθε ομάδας. Με αυτή την επιστημονικότητα νηπιαγωγείου εμφανίζουν τους έλληνες (καταδίκους) να έχουν μεγαλύτερη εγκληματικότητα από τους (αντίστοιχους) αλλοδαπούς. (σελ. 8 της έκθεσης)

Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση, το 2012 είχαμε 253 επιθέσεις, χωρίς βέβαια να γίνεται αναφορά  και άλλων αξιόποινων πράξεων ή ακόμα και αυτοκτονιών, ώστε να έχουμε σημείο αναφοράς για να βγει το όποιο συμπέρασμα αύξησης ή ότι άλλο,  αλλά και σύγκρισης με τις άλλες κατηγορίες αξιόποινων πράξεων.

Για όποιον ενδιαφέρεται να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα
η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη




 
Ανανέωση 23/8/2013 : Στο άρθρο μου  Αντιρατσιστές ή "χρήσιμοι ηλίθιοι" γίνεται  αναλυτική προσέγγιση στο θέμα των "αντιρατσιστών" και φωτογραφίζεται ποιοί κυρίως είναι πίσω από αυτές τις κινήσεις, αν και ο χώρος της ευρύτερης αριστεράς είναι ο κατ' εξοχήν "ευαίσθητος" σε αυτό το θέμα. Βέβαια είναι απορίας άξιον πως γίνεται ο χώρος της, κατά δήλωση, αριστεράς να εμφανίζεται ως ευαίσθητος σε θέματα ρατσισμού κατά των λαθρομεταναστών, ενώ παράλληλα αγνοεί επιδεικτικά τις πράξεις που αποδίδονται στον αναρχικό / αντιεξουσιαστικό χώρο, ειδικά μάλιστα όταν ο αριθμός τους  ξεπερνά τις επίσημες "ρατσιστικές επιθέσεις" - 527 επιθέσεις το 2012 *(8)  , έναντι 84 με πιθανολογούμενο ρατσιστικό κίνητρο, όπως αναλυτικά αναφέρω προηγουμένως.




Παραπομπές :

*(1) η ενδεχόμενη ύπαρξη νομοσχεδίου με  τίτλο «αντιρατσιστικός νόμος» ή ότι ανάλογο περιλαμβάνει τον όρο «αντιρατσιστικός» στην ουσία θα πιστοποιεί τον ρατσισμό των ελλήνων έναντι των αλλοδαπών. Θα είναι το κατ’ εξοχήν πιστοποιητικό για χρήση όσων κέντρων απεργάζονται τα εκάστοτε ελληνικά συμφέροντα, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει κι έχω την αίσθηση ότι θα πρέπει να τύχει της ανάλογης προσοχής η ακριβής διατύπωση.

*(2) παραβίαση τραπεζικού απορρήτου, ποινικοποίηση μικρών οφειλών κ.ά ανάλογα, ενώ θα μπορούσαν να έχουν λυθεί με την εύρυθμη λειτουργία του κράτους.

*(3) Θερίζει Ελλάδα και Ευρώπη η ωμή βία του ακροδεξιού εξτρεμισμού

*(4) Στατιστικά στοιχεία ΕΛ.ΑΣ

*(5) Τα δύο άρθρα της Καθημερινής :
    Αποκαλυπτικές εκθέσεις για την ακροδεξιά  &
    Προειδοποιητικό καμπανάκι και από την ΕΛ.ΑΣ

*(6) Σε διαβούλευση το αντιρατσιστικό σχέδιο νόμου

*(7) Περί ξενοφοβίας και ρατσισμού

*(8)  Άρθρο Reuters




Γιάννης Μ.          




Ανάλογα άρθρα : 

Το "ανθρωπιστικό τυράκι" και το αστυνομοκρατούμενο κράτος - φάκα

Αντιρατσιτές ή "χρήσιμοι ηλίθιοι" ;

Οι "χρήσιμοι ηλίθιοι" ως γρανάζια του συστήματος


 Η μεταναστευτική πολιτική σε χώρες της ΕΕ
 







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου