Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Το "ανθρωπιστικό" τυράκι και το αστυνομοκρατούμενο κράτος - φάκα


Σε μια σειρά προηγούμενων άρθρων, χωρίς κραυγές κι ακρότητες θέλω να πιστεύω, προσπάθησα ν’ αναδείξω, το μέγεθος του μεταναστευτικού προβλήματος στην Ελλάδα.
Το πρόβλημα αυτό έχει κυρίως δύο γνωστές διαστάσεις. Η πρώτη είναι η διαφαινόμενη – αν και ήδη υφίσταται – αλλοίωση του πληθυσμιακού και εθνολογικού χαρακτήρα στον τόπο μας και η δεύτερη είναι η ανθρωπιστική διάσταση του θέματος που φωτίζεται κατά κόρον από συγκεκριμένους χώρους.

Υπάρχει όμως και μια ακόμα διάσταση για την οποία λίγοι, για να μην πω ελάχιστοι, έχουν μιλήσει και αυτή δεν είναι άλλη από την έντεχνη χρησιμοποίηση από το "κράτος" των εγγενών προβλημάτων της αυξημένης μετανάστευσης,  λόγω της απουσίας σοβαρής και υπεύθυνης μεταναστευτικής πολιτικής στη χώρα μας, ως πρόφαση  για εντονότερη αστυνόμευση και περιορισμό των δικαιωμάτων των πολιτών.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία για να κατανοήσει κάποιος ότι, όλα αυτά που καταγράφονται ως απότοκα προβλήματα -  λόγω του υπερβολικού αριθμού μεταναστών στη χώρα μας  (όπως για παράδειγμα η αυξημένη εγκληματικότητα,  η ενδεχόμενη "θρησκευτική τρομοκρατία", τα "φαινόμενα ρατσισμού" κ.ά),  στο άμεσο μέλλον θα είναι οι προφάσεις των  κυβερνώντων για ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος με περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών. Μια περιήγηση στη σχετική διεθνή ειδησεογραφία, μπορεί να διαφωτίσει τον οποιοδήποτε, για το πως ξεκινούν τέτοιες "κοινωνικές επιχειρήσεις" που αποσκοπούν στη χειραγώγηση των λαών.


Ήδη το πλαίσιο έχει στηθεί και κάποιοι νόμοι λειτουργούν ως προάγγελοι όσων θ’ ακολουθήσουν. Τα ΜΜΕ με την ευγενή χορηγία κυρίως των άκρων, έχουν φροντίσει για την δημιουργία του κατάλληλου κλίματος υποδοχής και αποδοχής, οπότε όλα είναι θέμα χρόνου. Το δυστύχημα θα είναι για όσους αφελώς οικειοποιούνται τις διεθνιστικές ονειρώξεις των παγκοσμιοποιητών – τραπεζιτών και διεθνούς κεφαλαίου – αλλά και των εγχώριων μεγαλοεργολάβων που είναι οι σίγουροι κερδισμένοι απ’ αυτή την πονεμένη ιστορία. Οι "αφελείς", όχι μόνο θα προσγειωθούν ανώμαλα αλλά, θα βρεθούν και στη δυσχερή θέση να μην μπορούν ν' αντιδράσουν σ’ αυτά που θεωρητικά θα "προασπίζουν", όσα οι ίδιοι μέχρι πρόσφατα ζητούσαν.
Σε αυτά, προσθέστε και την περαιτέρω ελαστικοποίηση της κοινωνικής συνοχής, ως αποτέλεσμα των πολιτισμικών διαφορών, αλλά και των οικονομικών ζητουμένων της κάθε κοινότητας και έχετε στο βάθος του τούνελ, την σχεδιαζόμενη εικόνα της Ελλάδας του αύριο.

Χωρίς συλλογικές διεκδικήσεις, μιας  ήδη κατακερματισμένης κοινωνίας, με περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών κι ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος δεσμώτη.

Κάντε τους παραλληλισμούς για πως οδηγηθήκαμε έως εδώ και θα  διαπιστώσετε τις ομοιότητες "στρατηγικής" που ακολουθείται με "επιστημονικό προσωπείο" .

Η "χούντα των επιστημών" είναι ήδη εδώ και ετοιμάζει τα επόμενα βήματά της.


***

 
Ανανέωση 26/06/2013 :   ένα νέο καθεστώς "ποινικού ιδιωνύμου" έκρυβε τελικά έντεχνα η πρόταση νόμου του "ευαισθητούλη" κου Ρουπακιώτη, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα όταν δημοσιοποιήθηκε το πρακτικό της γνωμοδότησης της ΚΕΝΕ ( Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή )

Για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει "Ιδιώνυμο" θα συνιστούσα να ρίξουν μια ματιά εδώ και να κάνουν και σχετική αναζήτηση για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το νομικό έκτρωμα.

Στο πρακτικό της ΚΕΝΕ αναφέρεται χαρακτηριστικά (με δική μου επισήμανση σε bold) :

«Η Επιτροπή έχει τη γνώμη ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο με επάρκεια αντιμετωπίζει τα περισσότερα από τα θέματα του υπό επεξεργασία σχεδίου νόμου».
-«Ο νόμος 927/79 όπως ισχύει αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ποινικού κολασμού πράξεων ή ενεργειών που μπορεί να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία, αντιμετωπίζοντας επίσης και τη συμμετοχή σε οργανώσεις που επιδιώκουν σκοπούν που οδηγούν σε φυλετικές διακρίσεις».
Η Καταρχήν απόλυτη απαγόρευση της με οποιονδήποτε τρόπο έκφρασης ρατσιστικών και ξενοφοβικών ιδεών καθ' εαυτή δεν είναι συνταγματικά ανεκτή».

Σε άλλο σημείο αναφέρει χαρακτηριστικά, σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο του κ. Ρουπακιώτη, ότι «η ποινικοποίηση της διαλαμβανομένης συμπεριφοράς με εκφορά ρατσιστικού και ξενοφοβικού λόγου με τη συγκεκριμένη και σε πολλά σημεία αόριστη διατύπωση του κειμένου του σχεδίου νόμου, σύμφωνα με όσα εκτίθενται πρέπει να θεωρηθεί ότι βρίσκεται εκτός του προστατευτικού πεδίου της συνταγματικής τάξης

Ακόμα, στις παρατηρήσεις της η ΚΕΝΕ αποφαίνεται ότι πρέπει να υπάρξει αποσαφήνιση ορισμένων διατάξεων και εξειδίκευση εννοιών.

Ειδικότερα, αναφέρει η ΚΕΝΕ στην γνωμοδότηση της:

«Υπάρχουν αόριστες έννοιες όπως πχ «παροτρύνει, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή μίσος..», «κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη θρησκεία», οι οποίες πρέπει είτε με συγκεκριμένους χωριστούς ορισμούς ή στο ίδιο περιεχόμενο των διατάξεων να αποσαφηνισθούν και να εξειδικευθούν ή να αντικατασταθούν ώστε να μην ελλοχεύει κάθε φορά ο κίνδυνος να παρερμηνευτούν και να εφαρμοσθούν σε περιπτώσεις που δεν ήταν στους σκοπούς ούτε της Απόφασης ούτε του εσωτερικού νομοθέτη».  Το σχετικό δημοσίευμα εδώ

Είναι προφανές λοιπόν ότι άλλα ετοίμαζαν κι απλά δεν πέρασαν προς το παρόν. Το δυστύχημα της όλης ιστορίας είναι η άκριτη υποστήριξη τέτοιων εκτρωμάτων από χώρους που ήδη πλήττονται απ' την ποινικοποίηση της αντίθετης πολιτικής σκέψης και γνώμης (αναρχικοί, αριστεριστές κ.ά) Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι προσεκτικότεροι στο μέλλον και δεν θα καταγγέλλουν τέτοιους νόμους κατά το δοκούν, μόνο όταν είναι αντίθετοι με τις προσωπικές τους ιδεοληψίες, ενώ θα τους υποστηρίζουν όταν είναι στο πλαίσιο όσων άκριτα αποδέχονται.

Και αυτό γιατί "δικαιοσύνη ala cart" σίγουρα δεν είναι Δικαιοσύνη.


 
Γιάννης Μ.              
  
 


 

 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου