Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Εκλογές 2014 και ο Σεβασμός στην Λογική μας


Για μία ακόμη φορά οι Έλληνες πολίτες καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες, να ψηφίσουν τους αντιπροσώπους τους στην Βουλή της Ευρώπης αλλά και τους τοπικούς τους άρχοντες.

Εκλογές. Η γιορτή της Δημοκρατίας όπως την αποκαλούν, μιάς Δημοκρατίας που καμία σχέση δεν έχει με αυτή που ονειρεύονταν οι αρχαίοι Αθηναίοι πολίτες.

Δεν θα μιλήσω για κόμματα, δεν θα μιλήσω για "πρέπει", δεν θα μιλήσω για μνημόνια, προδότες, κατακτητές και ότι άλλο κυκλοφορεί στα social media με στόχο την θήρευση της ψήφου του κάθε "κακομήρογλου" πολίτη, ώστε τα κόμματα να πάρουν τις επιθυμητές επιδοτήσεις τους. Θα πω μόνο τι σημαίνουν για μένα εκλογές για την Πατρίδα μου.

Καταρχήν, ας διευκρινίσουμε τους εμπλεκόμενους ανά κατηγορία πολίτες που θα έπρεπε να εμπλέκονται στα πολιτικά δρώμενα μιας χώρας (και όχι τους επι πληρωμή διαφημιζόμενους απο τα ΜΜΕ).

1) Οι επαγγελματίες πολιτικοί. Ένας τίμιος και με παιδεία επαγγελματίας πολιτικός, είναι άκρως απαραίτητος και μπορεί να προσφέρει τα μάλα με την πολιτική του επιστήμη, την διπλωματία, την ορθότητα του λόγου αλλά και το έμπρακτο παράδειγμα του βίου του προς τους πολίτες.

2) Οι άνθρωποι της αγοράς, που πολιτεύονται μαζί με τους πολιτικούς, καταξιωμένοι επαγγελματίες με πλούσιο βιογραφικό και που με τις γνώσεις αλλά και τις εμπειρίες τους στους τομείς που ασχολούνται, μπορούν να δημιουργήσουν εκείνο το νομικό-κοινωνικό πλαίσιο για την καλύτερη λειτουργία ενός κράτους.

3) Οι πολίτες που ασχολούνται με τα κοινά και τα πολιτικά δρώμενα, αλλά δεν εμπλέκονται ενεργά σε πολιτικές θέσεις (καρέκλες), που με την κρίση τους αλλά και τις συμβουλές στα πολιτικά πρόσωπα, μπορούν να καθοδηγήσουν τους ταγούς-ηγέτες να αφουγκραστούν τον λαό.

4) και τέλος ο απλός λαός. Ο πολίτης που θα εμπιστευθεί και θα ψηφίσει τους καταλληλότερους, βλέποντας την αγαστή συνεργασία όλων των παραπάνω, η οποία συνεργασία θα πρέπει να διέπεται από αγάπη για την Πατρίδα, και το ενδιαφέρον στους ανθρώπους που ζουν σε μία χώρα.



Οι τέσσερεις αυτές κατηγορίες, πρέπει να αποτελούν την ραχοκοκαλιά του πολιτικού μας συστήματος έτσι ώστε το εκλέγειν και εκλέγεσθαι να έχει νόημα σε μία χώρα που θεωρητικά κατέχει από τα υψηλότερα επίπεδα μόρφωσης στον κόσμο.

Το τι γίνεται; ξέρουμε όλοι. Το τι πρέπει να γίνει; αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσουμε και να ξεφύγουμε από τις κομματικές προσηλώσεις, την ψυχολογική βία του "πρέπει" "γιατί αυτός θα μας βολέψει", ή ας τον υποστηρίξουμε γιατί είναι σόι.

Προσωπικά δεν θα αδιαφορήσω (αν και το έχω κάνει πολλάκις στο παρελθόν) σε αυτές τις εκλογές γιατί:

Η Ευρώπη είναι στην πιό κρίσιμη καμπή της. Στο τελείωμά της ή στην αναγέννησή της πρέπει η Ελλάδα να αντιπροσωπευθεί με τα καλύτερά της όπλα. Με τους καλύτερους πατριώτες της.


Θέλω να στείλω ανθρώπους καθαρούς στην Ευρώπη. Ανθρώπους άφθαρτους αλλά και τεχνοκράτες, γνώστες, δουλεμένους με τους ξένους, που έχουν την διαπραγματευτική ικανότητα να παλέψουν, για όσα δεν παλεύει μια μη-κυβέρνηση που ψυχορραγεί στην ανυπαρξία της και στην υποταγή της.

Θέλω να στηρίξω τον Δήμαρχο της περιοχής μου. Γιατί αυτός στήριξε τους πολίτες του Δήμου του, όλα αυτά τα χρόνια.Δεν χρεώθηκε, δεν έφαγε, δεν ρουσφετολόγησε, αλλά δούλεψε και πρόσφερε την ψυχή του για τον Δήμο του και του αξίζει. (και όμως υπάρχουν ακόμη τέτοιοι Έλληνες "άρχοντες" )

Θέλω να δώσω το μήνυμά μου. Και το μήνυμά μου είναι οτι ξέρω να αξιολογώ, ξέρω να επιλέγω και σέβομαι τον εαυτό μου πρώτα από όλα για τις επιλογές μου.

 


πηγή : bt47gr.blogspot      
 
 
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου