Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ
"Η υπονόμευση, είναι ο όρος που χρησιμoποιούμε για να περιγράψουμε τις δραστηριότητες που χρησιμοποιούμε για να καταστρέψουμε πράγματα όπως η πίστη, η θρησκεία, το οικονομικό και πολιτικό σύστημα μιας χώρας και συνήθως στο μυαλό μας είναι συνδεδεμένη με την κατασκοπεία και άλλα ρομαντικά πράγματα όπως η ανατίναξη γεφυρών, ο εκτροχιασμός τρένων και άλλες θεαματικές χολυγουντιανές ενέργειες...
Αυτά όμως που θα πω τώρα, δεν έχουν καμία σχέση με τα κλισέ της κατασκοπείας ή τις δραστηριότητες της KGB για τη συλλογή πληροφοριών.
Το μεγαλύτερο λάθος ή καλύτερα η λανθασμένη αντίληψη είναι το γεγονός ότι όποτε μιλάμε για την KGB, για κάποιον περίεργο λόγο από τους παραγωγούς ταινιών του χόλυγουντ, μέχρι τους διδάκτορες της πολιτικής επιστήμης, και τους εντός εισαγωγικών "ειδικους" επι των σοβιετικών θεμάτων ή "κρεμλινολόγους" οπως αυτοαποκαλούνται ολοι τους νομίζουν ότι η δραστηριότητα της KGB περιορίζεται στην κλοπή των σχεδίων κάποιου υπερηχητικού αεροσκάφους, την παράδοση τους στους σοβιετικούς και την πώληση τους στην σοβιετική στρατιωτική βιομηχανία.
Αυτό όμως είναι μόνο μέρος της αλήθειας...."

Ο Yuri Bezmenov (alias Tomas Schuman), ένας πρώην σοβιετικός πράκτορας  της KGB στην Ινδία , εξηγεί λεπτομερώς σε μια διάλεξη του στο Los Angeles το 1983.τις τεχνικές που διδάχθηκε  στη KGB για την υπονόμευση χωρών – στόχων.

Ο Bezmenov εξηγεί τη μέθοδο διάβρωσης των αρμών ενός έθνους διαφθείροντας δασκάλους, πολιτικούς και  λοιπους διαμορφωτές της κοινής γνώμης της χώρας - στόχου σ εφαρμογή του σχεδίου υπονόμευσης, που αναπτύσσεται σε έξη στάδια.

Ο Yuri Bezmenov αυτομόλησε στην Αμερική και προφανώς τώρα εργάζεται στην υπηρεσία της αμερικανικής πολιτικής, πράγμα που είναι εμφανές στη διάλεξη του.
Οι μέθοδοι όμως που περιγράφει, είναι αναηνωρίσημες και σε ευρύτατη χρήση  με τον τρόπο που περιγράφονται στη διάλεξη. Οι μέθοδοι αυτές αναφέρονται εξ άλλου στα αμερικανικά στρατιωτικά εγχειρίδια ψυχολογικού πολέμου.
Αξιοπρόσεκτη είναι η αναφορά του στη μελέτη σοβιετικού ιστορικου-κοινωνιολόγου που διαπίστωσε σαν κοινό συντελεστή της εξαφάνισης εθνών και πολιτισμών (Μεσοποταμία, ΄Ινκας κ.λ.π.) την εξάλειψη της θρησκείας!
Σήμερα, οι μέθοδοι της υπονόμευσης χρησιμοποιούνται και εναντίον της χώρας μας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως περιγράφονται στη διάλεξη.
Οι ομοιότητες των καταστάσεων που ζει η χώρα μας είναι ανατριχιαστικές, όπως ανατριχιαστική είναι και η κατάληξη της υπονόμευσης όπως την περιγράφει ο Bezmenov ειδικά στο τελευταίο στάδιο της εξομάλυνσης.
Η απαξίωση της θρησκείας μας, η εθνομηδενιστική ιδεολογία που έχει δηλητηριάσει τη νεολαία μας, ο ρόλος των ακροδεξιών και ακροαριστερών ομάδων, η υπονόμευση της θρησκείας, οι «εξουσίες» των Μ.Κ.Ο.,οι παρελάσεις ομοφυλοφίλων, τα ΜΜΕ, οι πουλημένοι πολιτικοί μας, ταιριάζουν ανατριχιαστικά με τις περιγραφές του Bezmenov.
Είναι ένα βίντεο που πρέπει να δούμε οπωσδήποτε ολόκληρο. Αγνοώντας την αντιδημοκρατική νοοτροπία του ατόμου -που δεν αποβάλλεται με την αλλαγή στρατοπέδου-  μελετώντας την  τεχνική και συνάγοντας τα απαραίτητα συμπεράσματα για την άμυνα.
Λύνει πολλές απορίες για όσα συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας και για όσα προφανώς σχεδιάζονται  να συμβούν....

Δείτε το σχετικό βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους :


Ανανέωση 21/9/13 : Μεταφέρω εδώ σχετικό "σχόλιο" φίλου :

Ψ/Ε -> τα βήματα κατάκτησης μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής αδύναμης χώρας:

1ο: Επιλέγεις μια διεφθαρμένη πολιτική Ελιτ να την κυβερνήσει.

2ο: Στήνεις με την δική σου "κυβέρνηση" πλέον, οικονομικό χάος και διάλυση κρατικού μηχανισμού μέσω πολυνομίας, απίστευτης γραφειοκρατίας και εξωπραγματικών απαιτήσεων από το κοινωνικό σύνολο.

3ο: Δημιουργείς "αντικυβερνητικούς υπερασπιστές του λαού" ώστε να ελέγχεται η αντίδραση. Ανάλογα το κράτος χρησιμοποιείς θρησκευτικά ή πολιτικά κίνητρα. (Στην περίπτωση της Ελλάδας και στην παρούσα φάση, επειδή ο λαός είναι υποψιασμένος, κόμματα αριστεράς και αντιεξουσιαστές δεν "τραβάνε πια", οπότε δημιουργείς ακριβώς το αντίθετο άκρο)

4ο: Δημιουργείς θύλακες αποσταθεροποίησης ώστε ο λαός ζαλισμένος να μην ξέρει που να κατευθυνθεί μιας και λειτουργεί πάντα σαν κοπάδι.

5ο: Στήνεις "θερμά επεισόδια" με "τυχαίες" πολιτικές δολοφονίες μεταξύ της μάζας οδηγώντας την χώρα σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις.
Ο λαός φτάνει στα άκρα, χύνεται αίμα, η πείνα και ο φόβος εξαφανίζει κάθε προσπάθεια εθνικής ενότητας και συνείδησης.

6ο και τελευταίο βήμα: Εμφανίζεσαι ως άλλος μεσσίας, ταΐζεις τις μάζες, υπόσχεσαι ευημερία στους δούλους, κλέβεις τα πάντα, δίνεις και ένα κομματάκι πρώην εθνικής κυριαρχίας στους γείτονες να μην σε ενοχλήσουν και έχεις έτοιμη για τα επόμενα 50 χρόνια την νέα σου αποικία.
πηγή : infognomonpolitics      


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου