Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Αντιρατσιστές ή «χρήσιμοι ηλίθιοι» ;


Σε προηγούμενο άρθρο έγραψα για την τεχνητή διόγκωση του ρατσιστικού φαινομένου στην Ελλάδα που εδώ και χρόνια προωθούν συγκεκριμένοι κύκλοι με την ευγενική χορηγία των Μέσων Μαζικής Εξαθλίωσης. *(1) Βέβαια αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει το τελευταία μόνο χρόνια αλλά, όπως έχω σημειώσει ξανά, είναι μια πονεμένη ιστορία που ξεκινά από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης. *(2) Καθώς η μελέτη της Ιστορίας βοηθά στο να κατανοήσουμε ευκολότερα το πώς οδηγηθήκαμε ως εδώ, θα γυρίσω  στο διάστημα 2009 – 2010. Την εποχή του μεγάλου στοχαστή και της εισόδου μας στα μνημόνια. Την εποχή πριν και μετά των εκλογών του «λεφτά υπάρχουν», για να φτάσουμε και στα μετέπειτα γεγονότα.

Ας θυμηθούμε μερικά από τα ποσοστά των εκλογών του Οκτωβρίου 2009: 

ΠΑ.ΣΟ.Κ  43.92 %, Νέα Δημοκρατία 33.48 %, ΛΑΟΣ 5,635, ΣΥ.ΡΙΖ.Α  4.60 % . Από τα μικρότερα κόμματα που δεν είχαν μπει στην βουλή, είχαμε ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. 0.36 %, και Χρυσή Αυγή  0.29 % *(3)

Είχε προηγηθεί η ανάδειξη του προβλήματος στον Άγιο Παντελεήμονα, θέμα που έπαιζε σε όλα τα δελτία ειδήσεων της εποχής.

Πως όμως είχε ξεκινήσει η ανάδειξη του προβλήματος ;
Σύμφωνα με μαρτυρία ηγετικού στελέχους της ομάδας που διοργάνωσε την πρώτη διαδήλωση για να αναδείξουν το θέμα (ομάδα προσκείμενη στο ΔΗΚΚΙ που είχε ενσωματωθεί στον τότε ΣΥΡΙΖΑ), με το που ανακοίνωσαν την εκδήλωση διαμαρτυρίας, τους κατήγγειλε το ΚΚΕ για φασίστες κι εν συνεχεία εμφανίστηκε η Χρυσή Αυγή. Κατά τα λεγόμενά του οι πρώτοι που αντέδρασαν στην παραβατικότητα των Αφγανών που είχαν κάνει την πλατεία σημείο διακίνησης ναρκωτικών, ήσαν οι Αλβανοί και Πολωνοί κάτοικοι της περιοχής κι ακολούθησαν οι Έλληνες. Οι «φασίστες κάτοικοι» από το 2008 έστελναν επιστολές – κραυγές αγωνίας για την γκετοποιημένη πλέον περιοχή τους.
( δείτε σχετικά εδώ ).

Για να στηθεί όμως το σκηνικό και να υπάρξει το απαιτούμενο τηλεοπτικό ενδιαφέρον και η ανάλογη προβολή, έπρεπε να υπάρχει και το αντίπαλο δέος, αφού ως γνωστόν κανένας δεν ενδιαφέρεται για «ποδοσφαιρικό αγώνα με μια ομάδα».
Τον ρόλο του αντίπαλου δέους ανέλαβαν οι αντιρατσιστές.

(την σειρά των γεγονότων επιβεβαιώνει και άλλο ανεξάρτητο άρθρο )
 
Ας δούμε κάποια από τα βίντεο της εποχής που έκαναν γνωστή στο πανελλήνιο, την άγνωστη μέχρι πριν  Χρυσή Αυγή.

Στο Πρώτο Βίντεο αναφέρεται και εξηγείται το 14% που πήρε τότε το ΛΑΟΣ στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.  Ήταν η εποχή που οι "αντιρατσιστές" έδιναν μάχες με την Χρυσή Αυγή στη συγκεκριμένη περιοχή.

‘Οπως και στο προηγούμενο βίντεο, έτσι και στο επόμενο ο κος Μαργαρίτης που ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ τότε, κάθε που γινόταν αναφορά από πολίτη για την υποκίνηση των "αντιρατσιστικών διαδηλώσεων" από το κόμμα του αντιδρούσε. Προσέξτε τον κάτοικο της περιοχής που δηλώνει ότι επειδή αντιδρά στα όσα συμβαίνουν τον καταζητούν οι «αναρχικοί» μέσω ίντερνετ (στο 2.40)

Ο ίδιος πολίτης καταγγέλλει με επίσημα στοιχεία - από την Ελ . Αστυνομία - 45 νεκρούς από σφαξίματα μεταξύ των αλλοδαπών  (στο 3.16) για τα οποία ούτε ακούσαμε, ούτε είδαμε κάποια διαμαρτυρία όσων θέλουν να μονοπωλούν το δικαίωμα του ανθρωπισμού στην Ελλάδα. Μάλιστα, κάποια από αυτά τα περιστατικά, ίσως να ήσαν μεταξύ όσων είχαν καταγγελθεί αρχικά ως ρατσιστικές επιθέσεις, για να αποδειχθεί εκ των υστέρων ότι ήσαν εγκληματικές ενέργειες μεταξύ αντιπάλων ομάδων αλλοδαπών.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κατοίκου, στην επιτροπή πολιτών για την προστασία έναντι της υποβάθμισης της περιοχής συμμετείχαν και μετανάστες (ρατσιστές και αυτοί ;)


 
Κάποιοι ενδεχομένως να θεωρήσουν ότι όλοι οι πολίτες που εμφανίζονται και αναφέρουν ότι μεταξύ των υποκινητών ήσαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ήσαν πολιτικοί του αντίπαλοι. Σε ένα άλλο βίντεο λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2010 κι ενώ το πρόβλημα στην ίδια περιοχή δεν είχε επιλυθεί ακόμα, τίθεται ακριβώς αυτό το θέμα.  Ήταν τότε που η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ όποιον αντιδρούσε στην λύση που πρότεινε, να νομιμοποιηθούν ΟΛΟΙ οι λαθρομετανάστες, τον χαρακτήριζε ρατσιστή. Την αποστομωτική απάντηση έδωσε η δημοσιογράφος που είχε κάνει το ρεπορτάζ (στο 07.10)


 
Εκεί που συμφωνούσαν οι αντιπολιτευόμενοι πολιτικοί στα προηγούμενα βίντεο ήταν στην απουσία κράτους και οι πολίτες στην μεροληπτική συμπεριφορά του κράτους  προς αυτούς, καθώς τους εξομοίωναν με τους παράνομους και ειδικά με τους παραβατικούς μετανάστες που είχαν κατακλύσει την περιοχή. Δείτε τι λέει σχετικά ένας  Αιγύπτιος μετανάστης στο επόμενο βίντεο (στο 05.00)
 


 
Υπάρχουν ακόμα δύο βίντεο της ίδια εκπομπής, για όποιον ενδιαφέρεται να διαπιστώσει μόνος του εάν είναι "ρατσιστικά στοιχεία" όσοι κάτοικοι μιλούν στη συνέχεια του ρεπορτάζ για το πρόβλημα της περιοχής τους. Μάλιστα ένας απ’ τους κατοίκους αναφέρεται στον ρατσισμό κατά των Ελλήνων και αναφέρει με στοιχεία πως οι Έλληνες είναι μειοψηφία σε ορισμένες περιπτώσεις *(5Β  - στο 1.37) . Το γεγονός αυτό φαίνεται και από τα στοιχεία που είχαν στείλει οι κάτοικοι στις επιστολές τους διαμαρτυρίας ( επιστολές κατοίκων )

Εδώ λοιπόν δημιουργούνται ορισμένα ερωτήματα. Εάν οι πολίτες μιας περιοχής δεν έχουν λόγο στα τεκταινόμενα, ποιοι θα πρέπει να έχουν ; Είναι ή δεν είναι δικαίωμα και υποχρέωση των πολιτών να μετέχουν στα κοινά της χώρας, της πόλης και της γειτονιάς τους ; Δεν θα είχαμε καλύτερη κοινωνία εάν όλοι οι πολίτες ήσαν ενεργοί και μετείχαν στα κοινά ; Αυτό δεν είναι βασική αρχή της δημοκρατίας, η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, κάτι που δηλώνουν ότι το υποστηρίζουν τα προοδευτικά κόμματα ; Γιατί το ξεχνούν, όταν αυτά που ζητούν οι πολίτες μιας γειτονιάς είναι αντίθετα με τις δικές τους επιδιώξεις ; Γιατί τότε τους κολάνε την ταμπέλα του ρατσιστή ; Είναι ή δεν είναι φασιστική πρακτική η προσπάθεια με τέτοιες μεθόδους να επιβάλλουν τις θέσεις τους ;

Ένα επίσης ερώτημα είναι ποιοί και γιατί δεν επιθυμούν την ενσωμάτωση των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία ;  Είτε με την υποστήριξη της ανεξέλεγκτης νομιμοποίησής τους *(14) – αντί μιας ποσόστωσης ικανής να ενσωματωθεί, όπως γίνεται στις πολιτισμένες χώρες - είτε με την γκετοποίηση  περιοχών που έχει ως αποτέλεσμα, εκτός άλλων, την αδυναμία να ενσωματωθούν ;

Ποιοί και γιατί μιλούν για "δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης" επικαλούμενοι την χάρτα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τυχαία ξεχνούν να αναφέρουν ολόκληρο το άρθρο 13 που σαφέστατα αναφέρεται στο δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης εντός των κρατών ;  *(14Β)
Μήπως οι ίδιοι που επίσης τυχαία ξεχνούν ότι η παράνομη διακίνηση μεταναστών υπάγεται στις σύγχρονες μορφές δουλεμπορίου που καταδικάζει το άρθρο 4, της χάρτας ανθρωπίνων δικαιωμάτων ; Γιατί "ξεχνούν" τα βασικά και επιλεκτικά με κοπτοραπτική αναφέρουν τα άλλα ; 'Εχουν κοινά συμφέροντα με τους σύγχρονους δουλέμπορους ή είναι τυχαίες αυτές οι παράλληλες πορείες εξυπηρέτησης του ίδιου σκοπού ; Υπ' όψιν ότι το σύγχρονο δουλεμπόριο, όπου υπάγεται και η παράνομη διακίνηση μεταναστών, είναι η 3η κατά σειρά πηγή παράνομου πλουτισμού παγκοσμίως, μετά τα όπλα και τα ναρκωτικά. Κοινώς, είναι πολλά τα λεφτά που παίζονται ...

Αξίζει να σημειώσω ότι είμαι υπερ της θεώρησης που υποστηρίζει ότι αντιλαμβανόμαστε το φως επειδή υπάρχει το σκοτάδι. Το λευκό δεν θα θα αξία εάν δεν υπήρχε το μαύρο και με απλά λόγια η μία ακραία έκφανση έχει ως συνέπεια την δημιουργία - αναγνώριση της αντίθετής της.

Αποτέλεσμα ; Οι «αντιρατσιστές» έβαλαν το χεράκι τους για να ανέβουν στο 20% τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στην περιοχή, στις δημοτικές εκλογές του 2010 *(4) και να μπει στην Βουλή στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ;  Απλώς χρήσιμοι,  "χρήσιμοι ηλίθιοι" *(15)  ή απλώς ηλίθιοι ;
Πριν καταλήξουμε στην απάντησή μας, ας δούμε παρακάτω την πιθανή ταυτότητα και τον ρόλο τους.

Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι από επεισόδια στην οδό Πατησίων μεταξύ ΜΑΤ και αλλοδαπών παράνομων μικροπωλητών έξω απ τον χώρο του Πανεπιστημίου. Ήσαν αυθόρμητα επεισόδια και εντελώς τυχαία βρέθηκαν στον χώρο κρανοφόροι και κουκουλοφόροι ή κάποιοι τα υποκινούσαν ; *(8)


 
Ποιοι ήθελαν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι και διοργάνωσαν στις 15 Ιανουαρίου 2011  συλλαλητήριο στην Αθήνα κατά του προγραμματισμένου φράκτη στον Έβρο ;  Απόσπασμα από το σχετικό κάλεσμα «Να πάρει πίσω το ρατσιστικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση, να πάρει πίσω το φράχτη από τα Έβρο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να δώσει τώρα άσυλο στους πρόσφυγες και να νομιμοποιήσει τους μετανάστες.» *(9)  Ποιο ήταν το τότε ισχύον «ρατσιστικό νομοσχέδιο» ; Μα ο νόμος Ραγκούση, του 2010 που ελαχιστοποίησε της απαιτήσεις για απόδοση ιθαγένειας σε μετανάστες και αργότερα, το 2013, κρίθηκε παράνομος και αντισυνταγματικός. *(11) Το πόσο ρατσιστικός ήταν και έναντι ποιών ας το κρίνει ο αναγνώστης αφού διαβάσει τι ισχύει σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σε αυτό το σημείο, θα επανέλθω σ' ένα από τα προβλήματα  που έθεσαν οι κάτοικοι στα προηγούμενα βίντεο. Στο πρόβλημα της γκετοποίησης. Ποιο ήταν  το αποτέλεσμα ;  *(5Β)  Ένα από τα αποτελέσματα ήταν η υποβάθμιση στις αξίες ακινήτων των περιοχών που έγιναν γκέτο μεταναστών. Κάτι που είχε ξεκινήσει αθόρυβα από τις περιοχές του κέντρου για να επεκταθεί στη συνέχεια. Ενδεικτικές περιοχές ο Κεραμικός και το Γκάζι που όλως τυχαίως μετά από κάποια χρόνια κι αφού οι εκεί περιουσίες άλλαξαν ιδιοκτήτες άρχισαν να αναπτύσσονται κυρίως στον χώρο της νυκτερινής διασκέδασης. Πολλές οι φήμες που είχαν κυκλοφορήσει για επώνυμους που είχαν αγοράσει ολόκληρα τετράγωνα σε τιμές ευκαιρίας πριν ξεκινήσει η «αναβάθμιση».
 

Ας επιστρέψουμε στο προηγούμενο και βασικό ερώτημα : Τα κατά καιρούς επεισόδια ήσαν αυθόρμητα ή υποκινούμενα και εάν ναι από ποιούς ;  Για το ερώτημά μας, διαφωτιστικό είναι το απόσπασμα άρθρου, του κου Άχμαντ Ελντίν, για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Μουσουλμάνων (23-9-2012) : «Η διαμαρτυρία που έγινε από μεριά των Πακιστανών και Μπανγκλαντεσιανών (και όχι όλων των Μουσουλμάνων) ήταν οργανωμένη. Ούτε ο ψευδό-πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος παίρνει την ευθύνη, ούτε ο πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας (δείτε απο το 100 λεπτό και πέρα) Ένα τσούρμο απλά βγήκε ένα ωραίο πρωινό να διαδηλώσει και να φέρει χάος; Φυσικά και όχι, κάποιος πήρε άδεια από την Ελληνική πολιτεία για να τους κατεβάσει σε διαμαρτυρία. Το ποιος τους οργάνωσε είναι άγνωστο (προς εμένα τουλάχιστον) αλλά δεν θέλει πολύ φαντασία για να καταλάβουμε ότι για άλλη μια φορά οι Μουσουλμάνοι των συγκεκριμένων κοινοτήτων πιάστηκαν κορόιδα στις πολιτικές ατζέντες είτε της άκρα δεξιάς είτε της άκρα αριστεράς που εκμεταλλεύονται (ο καθένας με τον δικό του τρόπο) για πολιτικές σκοπιμότητες το Ισλαμικό συναίσθημα*(6) & *(6B) Ποιοι επιχείρησαν να στήσουν σκηνικό θρησκευτικής αντιπαράθεσης ; Μήπως ήσαν οι ίδιοι που έστησαν και τα επεισόδια μετά το σκίσιμο του Κορανίου το 2009  ; *(7) Βέβαια, το τότε «θύμα», λίγο καιρό αργότερα είχε συλληφθεί ως  μέλος συμμορίας διαρρηκτών και καταδικάστηκε ως κλεπταποδόχος *(7Β)

Ο τότε πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος κ. Ναΐμ Ελγαντούρ :  επισημαίνει πως κάποιοι εσκεμμένα επιχείρησαν να ηρωοποιήσουν τον Χαμζί. «Τότε στα επεισόδια πήγαν να τον κάνουν ήρωα αλλά η μουσουλμανική ένωση δεν άφησε να συμβεί κάτι τέτοιο. Τα επεισόδια ήταν υποκινούμενα κι εμείς δεν επιτρέψαμε να ξανακαεί η Αθήνα *(7Β)

Εκτός απ' την σαφή τοποθέτησή του ότι τα επεισόδια ήταν υποκινούμενα, υπονοεί και κάτι άλλο ο κος Ελγαντούρ, αναφερόμενος εμμέσως στα γεγονότα τον Δεκέμβρη του 2008 ; Μήπως υπονοεί ότι το κάψιμο της Αθήνας, με αφορμή την δολοφονία Γρηγορόπουλου, υποκινήθηκε από κάποιους που μόχλευσαν την λαϊκή αντίδραση στο αποτρόπαιο συμβάν ; *(12)  Η αδιαμφισβήτητη συμμετοχή  μεταναστών, στα επεισόδια της εποχής εκείνης, ήταν αυθόρμητη ή μέρος σχεδιασμού αποσταθεροποίησης της χώρας την εποχή εκείνη ; *(13)  Να θυμίσω ότι τα γεγονότα της εποχής εκείνης, ήταν ο προάγγελος της ανόδου στην εξουσία του μεγάλου στοχαστή και της μετέπειτα εισόδου της χώρας στο ΔΝΤ και το καθεστώς μνημονίων. Για το θέμα των ταραχών τον Δεκέμβρη του 2008, υπάρχουν 3 χωριστά άρθρα με μαρτυρίες και πολλά ακόμα στοιχεία. Τα άρθρα αυτά είναι : Ο Ηλίας του '8 και η ... πουτάνα τύχηΚείμενα και σχόλια για τις ταραχές του 2008  και Ασύμμετρες απειλές, εμπρησμοί και ... ΔΝΤ

 
Για να επιστρέψω όμως στο θέμα μας, αυτοί που χρησιμοποιούν τους μετανάστες - σύμφωνα με τις ανωτέρω δηλώσεις των Άχμαντ Ελντίν και Ναΐμ Ελγαντούρ  - δεν είναι ρατσιστές εκμεταλλευτές ;

Δηλαδή οι υποκινητές "αντιρατσιστές" είναι ρατσιστές που ενώ εκμεταλλεύονται τους μετανάστες στην Ελλάδα, επιχειρούν να παρουσιάσουν τους Έλληνες ως ρατσιστές και να σπείρουν τη διχόνοια στην ελληνική κοινωνία. *(10)   Οι ίδιοι που αντί να καταδικάζουν και να απομονώνουν τα όποια ρατσιστικά περιστατικά, επιχειρούν να διογκώνουν το φαινόμενο και να ωθήσουν τους Έλληνες σε μια διαμάχη ρατσιστών – αντιρατσιστών;

Με την τακτική αυτή πετυχαίνουν δύο πράγματα ταυτόχρονα :
Πρώτον, διασπούν την κοινωνική συνοχή, ώστε να μην υπάρχει μαζική αντίδραση απ’ τον λαό στα όσα συμβαίνουν - έχει καταγγελθεί πολλές φορές ο περίεργος ρόλος τους στην διάλυση συγκεντρώσεων, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση, τις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα.
Δεύτερον, πιέζουν την εκάστοτε κυβέρνηση να ενδίδει στις απαιτήσεις των ξένων κέντρων που βρίσκονται πίσω απ’ όλα αυτά, δείχνοντας που μπορούν να οδηγήσουν την χώρα σε αντίθετη περίπτωση  και  ας μη βιαστεί κάποιος να τα θεωρήσει συνωμοσιολογίες, πριν διαβάσει τις παρακάτω παραγράφους.

Ανανέωση 30/3/2014 : Όπως επίσης  ας φέρει στο μυαλό του πως ξεκίνησαν και που κατέληξαν οι διάφορες "πορτοκαλί επαναστάσεις", η 'αραβική άνοιξη" που εξελίχθηκε σε δημοκρατικό χειμώνα και η πλέον πρόσφατη "επανάσταση" στην Ουκρανία όπου αρχικά ακροδεξιοί φασίστες έδιναν από κοινού την μάχη με ακροαριστερούς και αναρχικούς για την πτώση του διεφθαρμένου Γιανούκοβιτς. Ειδικά τώρα που έχουν αποκαλυφθεί οι υπόγειες διασυνδέσεις και χρηματοδοτήσεις από CIA, Σόρος και άλλους. Σχετικό άρθρο ΕΔΩ (έχει επιβεβαιωθεί και από άλλες πηγές)
 

Στο άρθρο Οι χθεσινοί δοσίλογοι σημερινοί "ανθρωπιστές" "φωτογραφίζεται" ποιοί είναι πίσω από τους δήθεν αντιρατσιστές και τους δήθεν ανθρωπιστές, όπως επίσης και ποιός είναι ο ρόλος τους, πως γίνονται το "μακρύ χέρι του συστήματος" αλλά και η συμπτωματική ταύτισή τους με τον μεγάλο «ανθρωπιστή» Τζορτζ Σόρος και τα Ιδρύματα του για τις «Ανοικτές Κοινωνίες». Καθώς το άρθρο αναφέρεται στον διασπαστικό και προδοτικό ρόλο των τροτσκιστών, ας σκεφτούν όσοι τα θεωρούν σενάρια φαντασίας, πως γίνεται ο κατά δήλωσή του τροτσκιστής  *(10Β) και κύριος διοργανωτής  να είναι ένας επί δεκαετίες άεργος και για την ακρίβεια δημοσιογράφος σε μια εφημερίδα μηδενικής αναγνωσιμότητας  ; Πως γίνεται αυτός που με τόσο στόμφο μιλά για εργασιακά δικαιώματα να είναι άεργος "επαγγελματίας επαναστάτης" ; Βέβαια είναι στέλεχος σε έναν μακρύ κατάλογο ΜΚΟ ( Μπίζνες Καλά Οργανωμένες ). *(10Γ)  Δεν θα ήθελα να πιστέψω ότι μπορεί να είναι πληρωμένος προβοκάτορας, όπως κάποιοι λένε, αλλά έχω την αίσθηση ότι δημιουργούνται σοβαρές και βάσιμες επιφυλάξεις με τέτοιο "βιογραφικό" και οι επιφυλάξεις γίνονται ακόμα εντονότερες όταν υπάρχουν δηλώσεις του με τις οποίες συντάσσεται υπέρ του "απελευθερωτικού στρατού" στην Συρία, όταν οι πάντες γνωρίζουν ότι ο "στρατός" αυτός αποτελείται κυρίως από μισθοφόρους πληρωμένους από ξένα κράτη ( το βίντεο με τις δηλώσεις του ΕΔΩ )

Στον ρόλο των τροτσκιστών αναφέρεται και ο Αλεξάντρ Ντούγκιν, από τους σημαντικότερους γεωπολιτικούς της σημερινής Ρωσίας σε ομιλία του. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από μεταγενέστερο άρθρο :

"Έτσι, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό ο Wallerstein, όντας προσωπικά μαρξιστής, τάσσεται, συναισθηματικά ή ηθικά, εναντίον του καπιταλισμού. Είναι όμως και συνεχιστής της θεώρησης του Τρότσκι. Για εκείνον η παγκόσμια επανάσταση, η διεθνής επανάσταση είναι δυνατή μόνο μετά την παγκόσμια νίκη του καπιταλισμού. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ενώ επικρίνει την παγκοσμιοποίηση, ο Wallerstein μέσω των απόψεων εναντίον της παγκοσμιοποίησης που εκφράζει τάσσεται την ίδια στιγμή υπέρ της. Διότι επικρίνει όχι το γεγονός αλλά την ηθική βάση. Διότι είναι ακριβώς αυτό το κακό που σύμφωνα με τον ίδιο δημιουργεί τη δυνατότητα παγκόσμιας προλεταριακής επανάστασης του φτωχού Νότου ενάντια στον πλούσιο Βορρά. Αλλά, αυτή η επανάσταση θα πρέπει να είναι παγκόσμια. Έτσι, μέχρι ενός ορισμένου σημείου αυτή ήταν η μυστική ατζέντα των Αμερικανών νεο-συντηρητικών οι οποίοι ήταν όλοι τροτσκιστές στα νιάτα τους και τώρα έχουν περάσει στο εντελώς αντίθετο στρατόπεδο ίσως για να κατανοήσουν καλύτερα την κρυφή ατζέντα και να βοηθήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και το φιλελευθερισμό να κερδίσουν σε παγκόσμιο επίπεδο και μετά από αυτό να βοηθήσουν ώστε να γίνει η προλεταριακή επανάσταση. Αλλά φαίνεται να έχουν ξεχάσει εντελώς την αρχική τους ατζέντα και τώρα εργάζονται βοηθώντας τον παγκόσμιο καπιταλισμό και τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό να επικρατήσει."

Το κείμενο της ομιλίας του ΕΔΩ (έχει ενδιαφέρον και η ανάλυσή του για τις προοπτικές του έθνους - κράτους)

***

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 , ημέρα ψήφισης των μέτρων από την βουλή, διοργανώθηκε συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος το οποίο είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή. Η προσέλευση του κόσμου όμως ανακόπηκε με την έναρξη επεισοδίων που οδήγησαν σε επέμβαση της αστυνομίας. *(17)

Από τις συλλήψεις που έγιναν στα επεισόδια εκείνα , " ένας στους τρεις συλληφθέντες κουκουλοφόρους στα επεισόδια είναι ξένος! Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. από τους 79 συνολικά συλληφθέντες οι 53 είναι Έλληνες και οι 26 αλλοδαποί! Η τεράστια αναλογία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι από τους 2.000 κουκουλοφόρους, περίπου οι μισοί (γιατί υπήρχαν μεγάλες ομάδες "αμιγώς" Ελλήνων στην περιοχή της Σταδίου, όπου έγιναν οι περισσότερες συλλήψεις) ήταν ξένοι!

Τριάντα εννέα συλληφθέντες δεν δήλωσαν επάγγελμα, και μέσα σε αυτούς ήταν και οι ξένοι. Στην κατοχή των ξένων βρέθηκαν μαχαίρια, χάρτες του κέντρου της Αθήνας, υλικό ασύρματης επικοινωνίας (από τις 4 το απόγευμα οι κουκουλοφόροι είχαν σταματήσει να μιλάνε στα κινητά μεταξύ τους).

Οι περισσότεροι ομολόγησαν ότι τους είχαν πλησιάσει "κάποιοι" και τους είχαν πει ότι θα γίνουν επεισόδια και θα είχαν την ευκαιρία να λεηλατήσουν τα μαγαζιά. Μάλιστα τους είχαν δώσει και προσημειωμένους χάρτες, αλλά και κουκούλες! Τις βόμβες μολότοφ τις έφτιαξαν μόνοι τους, ή τους τις έδωσαν ομοεθνείς τους. " *(18)



Αντιρατσιστές λοιπόν ή "χρήσιμοι ηλίθιοι" ;
 

Θα φανεί ίσως σαν υπερβολή αλλά ας σκεφτούν, όσοι άκριτα και χωρίς δεύτερη σκέψη υιοθετούν τις «αντιρατιστικές» θεωρίες, εάν όσα καθοδηγούμενα  συμβαίνουν στη Συρία ήδη, βρίσκονται και μέσα στο σπίτι μας, σε ηπιότερη προς το παρόν μορφή .


  ***

Ανανέωση 12/08/2013 : Ενδιαφέρον έχει η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κου Κοντονή - με ημερομηνία δημοσίευσης, Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013  :

"... γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τελικά οι πράξεις βίας γίνονται μέσο συκοφάντησης των λαϊκών αγώνων και αξιοποιούνται από τις κυβερνήσεις της τρόικας για να επιβάλουν εξοντωτικά οικονομικά μέτρα. Σε αυτό τον τομέα κάθε φορά ενεργοποιείτε πλάι στους "αντιεξουσιαστές" που αποτελούν τους "χρήσιμους ηλίθιους"  της ιστορίας και το παρακράτος για να μην μείνει καμιά αμφιβολία υπέρ ποιων αντικειμενικά λειτουργεί η κατάσταση αυτή". *(16)
Χρήσιμα επίσης και τα σχόλια στον εν λόγω άρθρο ...

 

Ανανέωση 4/1/2014 : Σχετικά με τον ρόλο των αντιφασιστών - αντιρατσιστών ενδιαφέρον έχει νεότερο άρθρο με τίτλο "Αντιφασίστες" ή προβατόσχημοι λύκοι ; καθώς δίνει μια άλλη διάσταση στο θέμα του χώρου "αναρχικοί - αντιεξουσιαστές", με το εισαγώμενο (εκ Γερμανίας, όλως τυχαίως) "νέο αίμα" στον συγκεκριμένο χώρο. Αυτό μάλιστα εξηγεί και τα διάφορα ερωτηματικά που υπήρχαν, για την διαφοροποίηση στην δράση του συγκεκριμένου χώρου με έναρξη στα Δεκεμβριανά του '08 ( όπως καταγράφονται στο άρθρο Ο Ηλίας του '08 και η ... πουτάνα τύχη ) και τις διάφορες συνέχειες έως πρόσφατα (τον ελεγχόμενο ρόλο τους στην διάλυση μεγάλων συγκεντρώσεων κλπ)

Συμπτωματικά σήμερα έπεσα σε μια ακόμα είδηση που δείχνει το μέγεθος των διασυνδέσεων αυτών των χώρων με το παρακράτος ή πως το παρακράτος χρησιμοποιεί την ύπαρξη αυτών των χώρων.
Η είδηση αφορούσε την "επιδρομή του ΣΔΟΕ" στην εισπρακτική εταιρεία των υιών Σιούφα που πρόσφατα είχε γίνει γνωστή στο πανελλήνιο μετά την επίθεση στα γραφεία της ομάδας "κουκουλοφόρων" που άφησαν πίσω τους προκυρήξεις φωτογραφίζοντας τον χώρο των αναρχικών - αντιεξουσιαστών. Το απόσπασμα της είδησης είναι αποκαλυπτικό :
"Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η αρχική εντολή ελέγχου είχε δοθεί για υπογραφή στις 10 Δεκεμβρίου 2013, όταν δηλαδή ομάδα 20 αγνώστων επιτέθηκε στα γραφεία του… υποκαταστήματος προκαλώντας υλικές φθορές. Το αποτέλεσμα ήταν ο έλεγχος να αναβληθεί και να πραγματοποιηθεί, τελικά, πριν από λίγες ημέρες. Μέχρι στιγμής ο αρχικός έλεγχος έχει καταλήξει σε ορισμένα «ελαφρά φορολογικά αδικήματα»..." (η είδηση στο makeleio )
Υποθετικά λοιπόν, θα μπορούσε να είναι γνωστός στην οικογένεια Σιούφα ο επικείμενος έλεγχος και με την δράση των "αγνώστων", να καθυστέρησε ώστε να δωθεί ο κατάλληλος χρόνος για το "μαγείρεμα" των στοιχείων και η εταιρεία να πέσει στα μαλακά κατά τον έλεγχο - διαβάστε προσεκτικά την είδηση. 


 

 Παραπομπές :

 


 


 



 
 
 
 

*(6B)  Για την συγκέντρωση και πορεία των μεταναστών ενδιαφέρον
            παρουσιάζει το σχετικό άρθρο στο  resaltomag
 
*(7) Βίντεο με τα επεισόδια την εποχή εκείνη
δεν πέρασε πολύς καιρός που ο Σύριος που είχε καταγγείλει το περιστατικό συνελήφθη ως  μέλος συμμορίας διαρρηκτών και καταδικάστηκε ως κλεπταποδόχος, γεγονός που τον καθιστά αναξιόπιστο μάρτυρα εάν μάλιστα συνδυαστεί με την αναφορά του σχετικού δημοσιεύματος ότι έφυγε όπως ήρθε, παράνομα. Από πού είπαμε ήταν η καταγωγή του ; Σύριος ; «Αραβική Άνοιξη» ; Μάθαμε κάτι από τις αποκαλύψεις για την χρηματοδοτούμενη "επανάσταση" στην Συρία ή ακόμα κοιμόμαστε ;
 
*(8) Η φωτογραφία είναι από βίντεο, στην αρχή του οποίου καταγράφονται οι τότε θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ για τους μετανάστες. Στο ίδιο βίντεο μετά το 11.30 έχει την θεώρηση κάποιων υποψηφίων κομμάτων της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας Θράκης. Δείτε την παρρησία με την οποία δηλώνουν ότι είναι Τούρκοι και προτρέπουν τους ομόθρησκούς τους να σκέπτονται και να ψηφίζουν με αυτή την λογική. Για κάποιους, οι Έλληνες εξακολουθούν να είναι Γκιαούρηδες και το δηλώνουν.  ΑριστεροΚομμουνιστές και Ισλάμ στην ΑΘήνα . 
 
*(9) Αντιρατσιστικό - Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο 15/1  εντελώς συμπτωματικά το " Όχι στην Ευρώπη – φρούριο. Όχι στον φράχτη στον Έβρο, να διαλυθεί η Frontex " ήταν στο πρόγραμμα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 
*(10)     Ποιοί χρησιμοποιούν τους λαθρομετανάστες ;


*(10Β)   Στον σχετικό σύνδεσμο - βίντεο εκτός από την δήλωση του ιδίου για τον πολιτικό χώρο που ανήκει, ενδιαφέρον έχει όλη η συζήτηση.


*(10Γ)  Πέτρος Κωνσταντίνου και ΜΚΟ


*(11) Εκτός από την απόφαση, έχει μεγάλο ενδιαφέρον το σκεπτικό των δικαστών
          Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατίας για την ιθαγένεια


*(12) Ο καθ ένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του :
          Νύχτα 6ης Δεκέμβρη 2008 - οι πρώτες ώρες
 
Καθόλου τυχαίο φυσικά που σε δημοσκόπηση το 27% είχε δηλώσει πως θεωρούσε τα επεισόδια υποκινούμενα  : Δημοσκόπηση Λαζόπουλου


*(13)  Για το θέμα των ταραχών τον Δεκέμβρη του 2008, υπάρχουν 3 χωριστά άρθρα με μαρτυρίες και πολλά ακόμα στοιχεία. Τα άρθρα αυτά είναι : Ο Ηλίας του '8 και η ... πουτάνα τύχηΚείμενα και σχόλια για τις ταραχές του 2008  και Ασύμμετρες απειλές, εμπρησμοί και ... ΔΝΤ

Για το θέμα υπάρχουν πολλά σχετικά δημοσιεύματα. Εκτός αυτού δεν θεωρώ τυχαίες τις πρόσφατες  δικαστικές εξελίξεις στα σχετικά θέματα , με ενοποίηση των σχετικών υποθέσεων από τους αρμόδιους εισαγγελείς, κάτι που αποδεικνύει εγκυρότητα όσων κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας ( επίσης στο ΕΥΠ - Τρομοκρατία )
 
 *(14)  "Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλες και όλους όσους βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια. Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά των μεταναστών." πρόγραμμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ

*(14Β) Διακήρυξη για τα ανθρώπινα δικαιώματα


*(15)  Τι σημαίνει να είσαι (ή να γίνεσαι) χρήσιμος ηλίθιος;   Ότι απλά γίνεσαι αντικείμενο εκμετάλλευσης πιστεύοντας και υπηρετώντας έναν σκοπό που καπελώνουν άλλοι και που απλά σε ανέχονται για όσο τους προσφέρεις αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες σου, ενώ όταν πάψουν να σε χρειάζονται παίρνεις πόδι. Αναλυτικά : Οι "χρήσιμοι ηλίθιοι" ως γρανάζια του συστήματος

*(16)  Δήλωση Κοντονή


*(17)  wikipedia


*(18)  elkeda
για τα επεισόδια σχετικό άρθρο ΕΔΩ



 
Γιάννης Μ.            
 

 

1 σχόλιο:

  1. Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτόν τον τόπο. Ούτε το κάψιμο των νησιών, ούτε οι φωτιές στην Πελοπόννησο το 2007.

    Επίσης καθόλου τυχαία ή άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΧΑ στο 20% απο την ανυπαρξία και το περιθώριο.

    Τυχαία, επι κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, δεν υπήρχαν τρομοκρατικά χτυπήματα, δεν κάηκε ποτέ αθήνα απο διαδηλώσεις κλπ;;

    Τυχαίο που συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ στην τριτοκομματική και δεν κουνιέται φύλλο;;;

    Τυχαία η απαξίωση του Στρατού και η μετάβαση της αστυνομίας απο προστασία των πολιτών σε διώκτες τους;;

    Τυχαίες και οι δηλώσεις "πολιτικών" που θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία, να βγάλουν τις ένοιες εθνους και γένους απο τον Έλληνα;;

    Τέλος τυχαία είμαστε η ΜΟΝΗ χώρα που απαγορεύεται να έχεις την Ελληνική Σημαία στο μπαλκόνι ή στην αυλή σου;;

    Ερωτήσεις που χρίζουν σκέψεις και απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή