Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Οι Αναίσθητοι «Ευαισθητούληδες»


Οι «ευαισθησίες» του Υπ. Δικαιοσύνης, κου Ρουπακιώτη, θέλω να πιστεύω είναι γνωστές. Το ίδιο και ο χώρος προέλευσής τους… Στα Δεξιά της Άκρας Δεξιάς που αυτοχαρακτηρίζεται Αριστερά. *(1)
Ιδεολογικά δεν θα έλεγα ότι με χωρίζουν μεγάλες αποστάσεις, καθότι Χριστιανός Ορθόδοξος και ως γνωστόν ο Χριστός ήταν ίσως ο πρώτος διδάξας την θεωρία των ίσων … ή μήπως όχι ;



Οι κατά καιρούς προερχόμενες «ευαισθησίες» του συγκεκριμένου χώρου, επίσης θέλω να πιστεύω πως είναι γνωστές και άσχετες φυσικά με τις πρακτικές όσων επιφανών «ευαίσθητων» γνωρίζουμε, εντελώς συμπτωματικά, να βρίσκονται σε λίστες υψηλών εισοδημάτων.
Η πορεία του εν λόγω κυρίου και υπουργού επίσης γνωστή. Ας είναι καλά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που φρόντιζαν κατά καιρούς να μας ενημερώνουν. Βέβαια μην περιμένετε να φτιάξουν και το δικό σας ανάλογο προφίλ, εκτός κι αν έχετε βλέψεις πολιτικές για το μέλλον, σύνομες φυσικά, με τις εξωθεσμικές επιδιώξεις και … ενίοτε, με ξένα κέντρα αποφάσεων.
 

Ανάμεσα στις «ευαισθησίες» λοιπόν, του εν λόγω κυρίου, η αξιοπρεπής διαβίωση κρατουμένων ( με ιδιαίτερη προτίμηση στη μέριμνα για τους αλλοδαπούς ), η «διασφάλιση» των όρων  και της διάρκειας  προφυλάκισης των υπό εκδίκαση ενόχων – με γνωστές περιπτώσεις που αφέθησαν ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του διαστήματος προφυλάκισης και άλλα ανάλογα, ασήμαντα για εμάς τους κοινούς θνητούς, σύμφωνα με τις λογικές που περιέγραψα προηγουμένως.

Βέβαια καλό είναι, σε αυτό το σημείο, να θυμίσω  ότι ο εν λόγω κύριος, είναι υπουργός ενός κόμματος, της τάξης του 6 και κάτι τοις εκατό - και με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις εκτός βουλής. Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει, στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας,  να επιβάλλει τις «λογικές του» στο 93+% που ΔΕΝ τον ψήφισε. Η Δημοκρατία σε έκδοση one way.
Με αυτό το σύντομο οδοιπορικό, φτάνουμε στην περίπτωση  δολοφονίας της άτυχης  25χρονης κοπέλας στην Κόρινθο, στη διάρκεια καταδίωξης των Αλβανών δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων.
Κι εδώ ακριβώς εντοπίζεται το ΜΕΙΖΟΝ θέμα και πρόβλημα. Οι «ευαισθησίες» του προαναφερόμενου κυρίου εξαντλήθηκαν σε όσα εν συντομία προαναφέρθηκαν – ή και σε όσα ανάλογα δεν σημείωσα ;
Οι «ευαισθησίες» του κου Ρουπακιώτη σταματούν στο χρώμα και στην εθνικότητα των εκάστοτε δραστών ;
Ακούσατε κάποια δήλωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με την οποία να αναλαμβάνει την ευθύνη του περιστατικού ή μήπως η εξάντληση της «Ευαισθησίας» σηματοδοτεί την απαρχή της Αναισθησίας ;
 
 
Γιάννης Μ.    
 
 
*(1) αναδιατύπωση ρήσης του Χαρ. Φλωράκη "αριστερά της αριστεράς βρίσκεται η δεξιά"
Η εικόνα είναι από το radar
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου