Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ρατσισμός είναι κι αυτό


Η μεταπολιτευτική περίοδος, από ένα σημείο και μετά, εκτός των άλλων χαρακτηριστικών της είχε και την υπονόμευση σε κάθε τι ελληνικό. Είτε ως αποτέλεσμα ενός εξευρωπαϊσμού με λάθος συνταγή, είτε ως αποδοχής μιας επαρχιώτικης νοοτροπίας για το τι είναι πολιτισμός, ότι είχε σχέση με ελληνικότητα γινόταν αντικείμενο χλευασμού κατ' ελάχιστον.


Πλακάτ τροτσκιστικής οργάνωσης με το προκλητικό σύνθημα
 "Είμαστε ΟΛΟΙ Πακιστανοί". Εάν είχαν πράγματι ανθρωπιστικές
ή σοσιαλιστικές ευαισθησίες, θα έγραφαν
 "Είμαστε ΟΛΟΙ άνθρωποι"!
Προφανώς δεν τους ενδιαφέρει αυτό, αλλά να προκαλέσουν
και να προσβάλλουν τον ελληνικό λαό και παράλληλα
να τροφοδοτήσουν με νεοσύλλεκτους τη Χρυσή Αυγή.

 Οι "πρακτικές" αυτές ταυτίστηκαν με συγκεκριμένους κυρίως κύκλους, των αυτοαποκαλούμενων "προοδευτικών",  "μοντερνιστών" ή και των "εξευρωπαϊστών", αν και με φαινομενικά αντίθετες πορείες και σημεία εκκίνησης. Ως αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με άλλες "πρακτικές" και πολιτικές της εποχής, εκτός της αποδόμησης της κοινωνικής συνοχής, δεν ήταν λίγες οι φορές που έγινε προσπάθεια να μειωθούν στο σύνολό τους οι έλληνες πολίτες και να απαξιωθούν στην διεθνή κοινότητα.  Στο πλαίσιο αυτό είχε ενεργήσει και ο πρώην πρωθυπουργός, όταν  σε διεθνή μέσα ενημέρωσης χαρακτήριζε έναν ολόκληρο λαό διεφθαρμένο με την γνωστή κατάληξη, το ΔΝΤ και τα μνημόνια.


Με αφορμή το πρόσφατο αποτρόπαιο περιστατικό βίας στην Μανωλάδα, με θύματα λαθρομετανάστες εργάτες, η λέξη που φορέθηκε, σαν βέλος που γι' ακόμα μια φορά ανέσυραν απ' την φαρέτρα της λάσπης, απ' τους γνωστούς κύκλους των "διεθνιστών - εθνομηδενιστών", ήταν ο ρατσισμός των Ελλήνων. Απ' τους ίδιους κύκλους που ποτέ δεν έκαναν αναφορές στην αύξηση της εγκληματικότητας και το ποσοστό συμμετοχής των λαθρομεταναστών σε αυτή. Απ' τους ίδιους κύκλους που ποτέ δεν κατήγγειλαν την ανατροπή στη σχέση προσφορά - ζήτηση στην αγορά εργασίας με αποτέλεσμα τον εξευτελισμό των αμοιβών. Απ' αυτούς που αργά αλλά σταθερά πολέμησαν ύπουλα, την όποια μορφής ανάπτυξη σ' αυτόν τον τόπο.
Τους ίδιους που ενώ κατήγγειλαν - και σωστά - την κάθε μορφής τσουβαλιάσματος, όταν και μόνο είχε να κάνει με την εξαρτώμενη μορφή εργασίας, την υποστήριζαν όταν είχε να κάνει με την επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία. Απ' τους υπέρμαχους ενός "θολού" διεθνισμού που ποτέ δεν εξήγησαν πως γίνεται να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του διεθνούς κεφαλαίου.

Θεωρώ άσκοπο να πω κάτι άλλο πέρα απ' τη φωτογραφία που ακολουθεί και υπενθυμίζει ότι ο ρατσισμός έχει πολλά πρόσωπα




 Κατά την προσωπική μου εκτίμηση, η περίπτωση της Μανωλάδας, έχει να κάνει με την απουσία κράτους και τη θυσία των ανθρώπινων αξιών στον βωμό του κέρδους που η Νέα Τάξη πρεσβεύει.

Ας όψονται όσοι την υπηρετούν, υποκρινόμενοι ότι την καταγγέλλουν μόνο σε τέτοια περιστατικά!  


Ένα ενδιαφέρον άρθρο για το θέμα έχει τίτλο Οι Φράουλες της Ηλιθιότητας



Η φωτογραφία της αρχής είναι από άρθρο στο tsantiri με τίτλο :
Αυτοί είναι που υποκινούν το ρατσισμό κατά των Ελλήνων!




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου