Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Η επανάσταση ξεκίνησε ... το 2011. Tι δεν κατάλαβες ;


Για όσους δεν το έχουν καταλάβει, η επανάσταση,
για την ανακατάληψη της Ελλάδας,
από το ιδιότυπο καθεστώς κατοχής που βρίσκεται *
ξεκίνησε την ημέρα του ΟΧΙ
 28η Οκτωβρίου 2011
 

"Διαδηλωτές εισήλθαν στο χώρο όπου θα γινόταν η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η διεξαγωγή της.
Ο κ. Παπούλιας αποχώρησε από το χώρο της παρέλασης εκφράζοντας την ενόχλησή του για τα συνθήματα που ακούστηκαν εναντίον του"
Γράφει σε δημοσίευμα της εποχής η Ναυτεμπορική

Ακολούθησε το κίνημα των Αγανακτισμένων και οι διαδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος (και αλλού) ενώ η επανάσταση συνεχίστηκε με αμείωτες εκδηλώσεις "συμπαράστασης" στις κυβερνητικές επιλογές και κατά την διάρκεια των εορτασμών της 25ης Μαρτίου 2012

 
"Η μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα ολοκληρώθηκε μέσα σε 40 λεπτά και κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας. Χωρίς την παρουσία κόσμου και με χιλιάδες αστυνομικούς να έχουν αποκλείσει τους δρόμους που οδηγούσαν στο κέντρο της Αθήνας. Κατά την διάρκεια της παρέλασης αρκετοί μαθητές αγνόησαν τους πολιτικούς και δεν έστρεψαν το κεφάλι τους προς την εξέδρα των επισήμων." (απόσπασμα από δημοσίευμα της εποχής με φωτογραφικό υλικό που θα βρείτε εδώ )

Ήταν η εποχή που η ΔΗΜΑΡ, ο σημερινός εταίρος της συγκυβέρνησης, μιλούσε για «καγκελόφρακτη δημοκρατία» (το σχετικό δημοσίευμα εδώ )

Ο κόσμος περίμενε να τελειώσει η παρέλαση-παρωδία,
να αποχωρήσουν οι ανεπιθύμητοι
για να ξεκινήσει τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου...
με χορούς από το συγκεντρωμένο πλήθος στην οδό Σταδίου


και κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη αρχικά και
του Ρήγα Φεραίου (Προπύλαια) στη συνέχεια.



 
"Ματαιώθηκε η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Ηράκλειο μετά τα επεισόδια και τις διαμαρτυρίες που σημειώθηκαν.
Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης ανακοίνωσε ότι λόγω της παρούσας συνθήκης και για την ασφάλεια των μαθητών η παρέλαση ακυρώνεται."
Αναφέρει σε δημοσίευμα η Ναυτεμπορική και περιγράφει τις αντιδράσεις σε πολλές μεγάλες πόλεις.



* για όσους θεωρούν ότι η έκφραση "ιδιότυπο καθεστώς κατοχής" είναι μια ακόμα γραφικότητα απ' τις πολλές του διαδικτύου θα συνιστούσα να διαβάσουν την ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ (21/08/2010) και να αρχίσουν να προβληματίζονται για όσα "τυχαία" συμβαίνουν στην χώρα μας.


 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου